Εργασιακά

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η προσαγωγή δύο μελών της ΤΕ Εκπαιδευτικών Κεν. Μακεδονίας από το χώρο διεξαγωγής εκλογών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στον Πολύγυρο

Η Τομεακή Επιτροπή Εκπαιδευτικών Κεν. Μακεδονίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή προσαγωγή από την Αστυνομία Πολυγύρου, δύο εκπαιδευτικών, μελών της ΤΕ, και συνδικαλιστριών (η μία  αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Παιονίας – Κιλκίς και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και η άλλη μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ) από το 1ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκλογών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής.

Η άμεση αντίδραση της αστυνομίας που βρέθηκε στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών, μπαινόβγαινε στο εκλογικό τμήμα προκαλώντας αντιδράσεις των ψηφοφόρων και προχώρησε στην προσαγωγή των δύο συνδικαλιστριών και μελών της ΤΕ, επιβεβαιώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός μπορεί να είναι πολύ «ικανός» και «γρήγορος» όταν πρόκειται να βρεθεί απέναντι από τους εργαζόμενους, αλλά εξαιρετικά «ανίκανος» και «αργός» όταν πρόκειται να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Της προσαγωγής, βέβαια, προηγήθηκε η απαράδεκτη στάση συνδικαλιστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μεθόδευσαν μία διαβλητή εκλογική διαδικασία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιδίωξαν να αποκλείσουν από τη δια ζώσης ψηφοφορία δεκάδες εκπαιδευτικούς, μέλη του Σωματείου αξιοποιώντας την απαράδεκτη απόφαση, που η ίδια η πλειοψηφία στο ΔΣ πήρε, να έχει γίνει αίτηση συμμετοχής 13 ημέρες πριν τις εκλογές, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δια ζώσης ψηφοφορία .

Το γεγονός ότι τα στελέχη της ΤΕ Εκπαιδευτικών και συνδικαλίστριες αποκάλυψαν τη στάση τους, διεκδίκησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τη διεξαγωγή γνήσιων ανόθευτων εκλογών, ήταν που εξόργισε όχι μόνο τους εν λόγω συνδικαλιστές, αλλά ακόμα και τη δικαστική αντιπρόσωπο καθώς και το μοναδικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής (διευθυντή του 1ου Δημ. Σχ. Πολυγύρου, ο οποίος απουσίαζε τη μεγαλύτερη διάρκεια των εκλογών). Οι παραπάνω προχώρησαν σε εκφοβισμούς, τρομοκρατία και απειλές με σκοπό να εκδιώξουν από το χώρο τις δύο συνδικαλίστριες, ενώ με ειρωνείες και απαξίωση αντιμετώπισαν όσους εκπαιδευτικούς, μέλη του Σωματείου κατέθεσαν ένσταση επειδή δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν δια ζώσης.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ως μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης στα Σωματεία, επιδιώκοντας να απομακρύνει τους εργαζόμενους από τα Σωματεία, τη συλλογική και οργανωμένη δράση, να καλλιεργήσει τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία, την ηττοπάθεια, ώστε να μην κινείται φύλλο, για να περνάνε ανενόχλητες οι κυβερνήσεις τους όποιους αντεργατικούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

Αυτές οι πρακτικές – που θυμίζουν άλλες εποχές – δεν θα περάσουν. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, όλο και περισσότερο μαζικοποιούν τα σωματεία τους, συμμετέχουν ενεργά στη ζωή των σωματείων τους, παίρνουν την υπόθεση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, προσπερνώντας συνδικαλιστικές δυνάμεις που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες μέσα στους χώρους δουλειάς, στα Σωματεία, δυναμώνουμε τον αγώνα για μαζικά και ταξικά σωματεία, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για όλα όσα μας αξίζουν.

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας