Πολιτική

Ματαιώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Σούνακ στο Λονδίνο

Την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε απόψε η αιφνιδιαστική απόφαση του Βρετανού ομολόγου του, Ρίσι Σούνακ, να ματαιώσει την προγραμματισμένη (για αύριο στις 12.30 το μεσημέρι) συνάντησή τους λόγω των διαφωνιών που έχουν στο πάγιο ελληνικό αίτημα για επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα απόψε στο Λονδίνο στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός για την εξέλιξη ανέφερε, με έκδηλη ενόχληση, τα ακόλουθα:

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο