Συν & Πλην Σχόλια

Βέροια / Εξέπνευσε άδοξα η πολυαναμενόμενη Black Friday

Βράδυ γύρω στις 8 χθες στη Βέροια και οι δρόμοι της Αγοράς γεμάτοι. Φωτισμένα τα καταστήματα και όλα έδειχναν πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει απόψε.

Μέρες και μέρες μιλούσαν και γράφανε για τη black Friday, με τις προσδοκίες των καταστηματαρχών να μεγαλώνουν, περιμένοντας, επιτέλους, κάποια παραπάνω έσοδα αυτήν τη μέρα.

Όμως δεν έγινε έτσι. Στην Αγορά πολύς κόσμος, κάποιες σακούλες μεγάλες ή μικρές κυκλοφορούσαν, αλλά παρατηρώντας κανείς το σύνολο του κόσμου κατέληγε πως λίγοι ήταν αυτοί που αγόρασαν.

Οι περισσότεροι βολτάρανε κουβεντιάζοντας, κάποιοι στέκονταν στις φωτισμένες βιτρίνες, που στολίστηκαν μάλιστα χριστουγεννιάτικα, και λίγοι ήταν, δυστυχώς, μέσα στα μαγαζιά.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, η Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, είπε μόνο μια φράση για τη φετινή Black Friday:

“Πολύς κόσμος στους δρόμους της Αγοράς, λίγοι στα μαγαζιά…”

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δε δούλεψαν τα μεγάλα πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ο κόσμος σχημάτιζε ουρές. Στην επαρχία όμως;

Πώς είναι δυνατόν, όταν τα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται στα ύψη και ο κόσμος δεν έχει δυνατότητα να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, να στηρίζονται τόσες πολλές ελπίδες σε ένα ξενόφερτο πανηγύρι;

Και ποιος δεν θα ήθελε να δουλέψουν οι έμποροι; Αν ο εμπορικός κόσμος τα καταφέρνει, αυτό είναι σημάδι οικονομικής υγείας. Όμως πώς να δουλέψει; Με ποιους πελάτες; Και τώρα με το νέο φορολογικό σύστημα πώς θα τα βάλουν οι μικροί έμποροι με τα πολυκαταστήματα;

Οι μεγάλοι θησαυρίζουν, οι μικροί πεθαίνουν. Νόμος της Φύσης; Όχι νόμοι των ανθρώπων, νόμοι άδικοι…

……………………

far

φωτογραφίες: faretra.info

 

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων