Κοινωνία Οικονομία

Πώς αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες – 9 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού

Ο υψηλός πληθωρισμός και η ακρίβεια αλλάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων.

Στη Μείωση της αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα βρίσκεται πολύ υψηλά διεθνώς στις χώρες ενώ κατέχει υψηλά ποσοστά ανησυχίας, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Πως επηρεάζει ο Πληθωρισμός την Αγοραστική Δύναμη & τις Συνήθειες των Καταναλωτών» .

Πιο συγκεκριμένα στα αποτελέσματα ανα χώρα η χώρα μας βρίσκεται στη 2η θέση μείωσης κοινού που δηλώνει μείωση της αγοραστικής δύναμης μετα την Αγγλία .

Την ίδια ωρα οι εννιά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ανήσυχοι για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στο άμεσο μέλλον

Ειδικότερα η σύγκριση της Ελλάδας με άλλες 18 χώρες που διεξήχθηκε μέσω του δικτύου YouGov έδειξε ότι:

  • Σε όλες τις χώρες δηλώνεται μεγάλη αναλογία κοινού που βιώνει πτώση της αγοραστικής του δύναμης, και αντίστοιχα είναι μεγάλη η ανησυχία για τον αντίκτυπο του υψηλού πληθωρισμού στο μέλλον.  Και οι δύο αυτοί δείκτες φέρνουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των 19 χωρών που κάλυψε η έρευνα.
  • Λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας, οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα και παρατηρούν πολύ περισσότερο τις τιμές των προϊόντων σε σχέση με παλιότερα.
  • Τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, οι καταναλωτές έχουν διαφοροποιήσει τα χρήματα που δαπανούν σε κάθε προϊοντική κατηγορία και σκοπεύουν να διατηρήσουν αυτή τη διαφοροποίηση και στις μελλοντικές αγορές τους, με τα τρόφιμα να είναι ο μεγάλος «κερδισμένος» ενώ τα ρούχα/παπούτσια/αξεσουάρ ο μεγάλος «χαμένος».
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας