Ελλάδα

Μεσολόγγι: Αγρότισσα έμεινε με το ΕΚΑΒ πάνω στη γέφυρα από βλάβη και δώρισε ασθενοφόρο 68.000 ευρώ, εκθέτοντας τους υπεύθυνους που αδιαφορούν για το σύστημα υγείας  

Μία πικρή εμπειρία και μία αδιανόητη ταλαιπωρία κρύβεται πίσω από τη συγκινητική ιστορία της υπερήλικης αγρότισσας από το Μεσολόγγι, που αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ.

Η Αθηνά Παπαχρήστου βίωσε με τραγελαφικό τρόπο – και ευτυχώς όχι με τραγικό σκέτο – τα προβλήματα του συστήματος υγείας, πριν φτάσει σε αυτή την πράξη, που κάνει εντύπωση.

Μία από τις φορές που χρειάστηκε να μεταφερθεί με πρόβλημα υγείας από το Μεσολόγγι σε νοσοκομείο της Πάτρας, το όχημα… έμεινε από βλάβη καταμεσής της γέφυρας στο Ρίο – Αντίρριο! Αναγκαστικά η μεταφορά ολοκληρώθηκε με… ταξί και το γεγονός της έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη.

Παρότι αγρότισσα με πενιχρά εισοδήματα – κυρίως εργαζόταν στη λαϊκή της πόλης, αποφάσισε να κάνει τη γενναιόδωρη, αξιέπαινη όσο και σπάνια πράξη για έναν άνθρωπο των δικών της οικονομικών δυνατοτήτων. Δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, αξίας περίπου 68.000.

«Χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε αυτό έπαθε βλάβη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ΤΑΞΙ.

Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κυρία Αθηνά.

Υπό δύο όρους όμως. Ένας πρακτικό και έναν συμβολικό.

Ο πρακτικός προβλέπει ότι το ασθενοφόρο θα χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες των ανθρώπων του Μεσολογγίου.

Και ο συμβολικός – το «αντίδωρο» όπως είπε χαριτολογώντας – που ζήτησε, η κυρία Αθηνά είναι όταν διέρχεται έξω από το σπίτι της το συγκεκριμένο ασθενοφόρο να χτυπά την σειρήνα!

Βέβαια το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση είναι το εξής:

Στην τελετή παραλαβής του ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ έσπευσαν να φωτογραφηθούν, – καμαρώνοντας για ποιο πράγμα άραγε; – όλοι οι υπεύθυνοι για το χάλι στο σύστημα υγείας, που οδήγησαν με τον τρόπο τους την συμπαθέστατη γυναίκα να αδειάσει όλο το πουγκί της, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν οι συμπολίτες της.

Οι άνθρωποι δηλαδή που θα έπρεπε να κρύβονται από ντροπή για το γεγονός ότι το σύστημα είναι διαλυμένο και δεν έχουν κάνει τα δέοντα, ώστε να παρέχεται η φροντίδα σε όλους, εμφανίστηκαν περιχαρείς και προκλητικά αυτάρεσκοι, κλέβοντας από πάνω και λίγη δόξα από την βαθιά αλτρουιστική χειρονομία της κυρίας Αθηνάς.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας