Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Σάββατο απόγευμα, παρέα με μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, στο «Εκτός χάρτη» / Ρεπορτάζ Ειρήνη Δασκιωτάκη

Ο χώρος τέχνης και πολιτισμού της οικογένειας Παπατζίκου που έχει την επωνυμία «Εκτός χάρτη» – Art Gallery, Books & Coffee, και βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 43, έγινε ακόμη μία φορά πιο οικείος και ζεστός το Σάββατο το απόγευμα στις 5:30 από την παρουσία των νέων που έφεραν  τα μουσικά τους όργανα και μας δώρισαν μουσικές νότες ευφορίας…

Μουσικές γνωστές, νοσταλγικές από το παλιό καλό κρασί της ελληνικής μουσικής αλλά και νεότερης έντεχνης που ρόκιζε γλυκά και μας ταξίδευε σε ένα ταξίδι συνάντησης των νεανικών μας μορφών που αχνά, αλλά συγχρόνως δυνατά διαγράφονταν στη μνήμη μας.

Η γκαλερίστα της πόλης, κυρία Βίκυ Παπατζίκου, πάντα ευγενική, ήρεμη, διαλλακτική και υπομονετική άφηνε τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο χώρο, να οργανώνουν τις  δράσεις τους με πλήρη ελευθερία και χαρά.

Τα μουσικά κομμάτια επιλεγμένα από τις μαθήτριες και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, κυρίως από την Τρίτη Λυκείου, απέκτησαν οντότητα σε διάφορα μουσικά όργανα, όπως πιάνο φλάουτο, κιθάρα ακουστική, μπουζούκι,μπαγλαμαδάκι, φωνή.

Όμως ο τίτλος αυτής της εκδήλωσης ήταν Bazaar!
Ένα Bazaar που άρχισε στις 11 το πρωί του Σαββάτου και τέλειωσε στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, με ενδιαφέροντα χειροποίητα προϊόντα, second hand ρούχα και αντικείμενα, με κλήρωση λαχνών επίσης…

Τα αντικείμενα προς πώληση ήταν δημιουργίες γονέων των μαθητών, εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και των ίδιων των μαθητών του σχολείου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι προς πλειστηριασμό διατέθηκε ένα έργο ζωγραφικής του Κώστα Καλδάρα.

Στόχος των μαθητών, να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για την πενταήμερη εκδρομή στην Αθήνα με λιγότερο κόστος, καθώς οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και οικονομικά βρισκόμαστε σε ύφεση.

Ένα διάλειμμα χαράς και αισιοδοξίας στην γενικότερη κατήφεια που κυριαρχεί εδώ και καιρό…

Το μέλλον του κόσμου είναι τα παιδιά και οι νέοι, αρκεί να σεβαστούμε  το δικαίωμά τους σε μία ζωή γεμάτη ελπίδα και νόημα, και να τους παραδώσουμε ένα μέλλον κινητήρια δύναμη της νιότης τους κι όχι τροχοπέδη!

Ει. Δα.

Φωτογραφίες: Ειρήνη Δασκιωτάκη

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας