Κόσμος

Κραυγή αγωνίας γιατρού από τη Γάζα: «Οι τραυματίες θα πεθάνουν από τις πληγές, δεν υπάρχουν άλλα νοσοκομεία»

«Δεν υπάρχουν άλλα νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και ένα μόνο νοσοκομείο σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Λωρίδας», έγραψε ο Abu-Sitta σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο χειρουργός κάνει δραματική έκκληση για τους τραυματίες οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Ο Ghassan Abu-Sitta εξηγεί ότι υπάρχουν «χιλιάδες τραυματίες» σε όλη τη Γάζα, πολλοί από τους οποίους πιθανότατα θα πεθάνουν χωρίς πρόσβαση σε θεραπεία.

«Πολλοί από αυτούς θα πεθάνουν από αυτές τις πληγές. Αν όχι οι περισσότεροι». Τα σχόλιά του έρχονται καθώς ένα άλλο νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Γάζας – το Αραβικό Νοσοκομείο al-Ahli – βρίσκεται επί του παρόντος υπό πολιορκία από ισραηλινά τανκς, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

«Άνθρακες ο θησαυρός»

Την ώρα πάντως που ο ισραηλινός στρατός παραμένει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, επιχειρώντας να «ανακαλύψει» το αρχηγείο της Χαμάς, όπως ισχυριζόταν, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα με όπλα, γεμιστήρες και… λάπτοπ, είναι μάλλον πενιχρά.

Όπως αναφέρει το Associated Press, δεν κατάφερε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι τα όπλα βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο.

IDF: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, έχουμε εντοπίσει πληροφορίες για τους ομήρους

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα επέκταση της επίθεσής τους ετοιμάζουν οι Ισραηλινοί, σε περιοχές όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ακολούθησαν προηγούμενες εντολές εκκένωσης συνωστίζονται σε καταφύγια και σπίτια που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Έχουν ήδη τον πλήρη έλεγχο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας. Mετά τα τανκς και τους κομάντο μάλιστα μπήκαν οι μπουλντόζες στο Αλ Σίφα, για να καταστρέψουν το κέντρο διοίκησης της Χαμάς, που υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στα υπόγεια τούνελ, αλλά τα αποτελέσματα… είναι μάλλον πενιχρά.

O IDF ανακοίνωσε εξάλλου νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του συνεχίζουν να επιχειρούν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ενώ υπάρχουν εκατοντάδες ασθενείς και ιατρικό προσωπικό στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον στρατό, στο στόχαστρο της επιχείρησης έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής τεχνολογικά μέσα και υλικό πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών με πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τους ομήρους.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας