Κόσμος

O ισραηλινός στρατός φωτογραφίζεται μέσα στο Κοινοβούλιο της Γάζας

Μια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani του IDF μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας, αφού κατέλαβαν το κτίριο.

Το κτίριο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου εξυπηρετεί τους νομοθέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Η Χαμάς «έχασε τον έλεγχο στη Γάζα»

Η Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια» υποστήριξε απόψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς ο πόλεμος με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.

Άμαχοι «λεηλατούν τις βάσεις της Χαμάς» και «δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση (σ.σ. της Χαμάς)» που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ, διαβεβαίωσε ο υπουργός σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια.

Νετανιάχου προς Ισραηλινούς στρατιώτες: «Είναι ένας πόλεμος μέχρι το τέλος. Αν δεν τους τελειώσουμε, θα επιστρέψουν»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε ένα τάγμα του ισραηλινού στρατού τη Δευτέρα ότι ο τρέχων πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα θα είναι ένας «πόλεμος μέχρι το τέλος» και όχι ένας ακόμη γύρος μαχών.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με στρατιώτες που ανήκουν στο τάγμα πεζικού Caracal της ισραηλινής αμυντικής δύναμης κοντά στα σύνορα της Γάζας και τους είπε ότι «αν δεν τους τελειώσουμε [τη Χαμάς], θα επιστρέψουν».

Επαίνεσε τις ενέργειες του στρατού κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας «Αυτό που κάνατε εδώ – αποφασίσατε την κατεύθυνση της μάχης – [ήταν] ένα ασυνήθιστο επίτευγμα, πραγματικά τρομερό.

«Το να αντιστρέψουμε τον αγώνα από τη χειρότερη δυνατή κατάσταση σημαίνει πολλά», είπε ο Νετανιάχου.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας