Life Τοπικά

Γιώργος Καραμίχος: «Ο γιος μου φοβόταν μην τον σκοτώσουν στο σχολείο του στις ΗΠΑ»

Ο Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» κι αρχικά εξήγησε πώς έμαθε για το πρόβλημα υγείας του.

«Πήγα να κάνει η κόρη μου κάτι εξετάσεις και μου είπε η ασφαλίστριά μου να κάνω κι εγώ μια ακτινογραφία θώρακος. Ο γιατρός κάτι είδε κι είπε πως πρέπει να το ψάξουμε. Ακόμα βλέπω πολύ διαφορετικά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μόλις βγήκε η τελική βιοψία και είδαμε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο, εκεί πήρα μια ανάσα. Μετά υπήρξε μια διαπραγμάτευση με άλλους ανθρώπους, γιατί πέφτουν οι μάσκες. Είναι απαραίτητο να βάζουμε όρια, αυτό είναι κάτι που τα μαθαίνω τώρα».

Αναφορικά με το επάγγελμά του, είπε«Ευτυχώς μου έμαθαν οι γονείς μου να δουλεύω. Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που λένε δεν έχω δουλειά. Είναι άλλο να διεκδικείς τον μισθό, τις σπουδές σου και τα δικαιώματα σου. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να φτάσουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Ειδικά στον εργασιακό τομέα έχουμε χάσει την μπάλα τα τελευταία 20 χρόνια».

Όσο για τον χώρο της υποκριτικής και το πώς λειτουργεί στην Ελλάδα, ανέφερε«Ειδικά για τους καλλιτέχνες δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Φεύγοντας στην Αμερική, κατάλαβα γιατί υπάρχει η ρετσινιά του ότι είμαστε περίεργοι. Είναι τρελή κακοποίηση να μην ξέρεις εάν θα πληρωθείς. Οι Έλληνες ηθοποιοί πληρώνονται κάποιους μήνες μετά. Γύρισα με την πανδημία και από τότε δουλεύω σε εταιρίες που λειτουργούν, όπως στη Μεγάλη Βρετανία».

Τέλος, για την εμπειρία του στο εξωτερικό και τη ζωή στην Αμερική, δήλωσε«Δεν ήταν ιδανικά. Δεν είχα ποτέ ψώνιο να είμαι στο Χόλιγουντ. Ήταν το παιδί μου εκεί κι όταν ήρθαμε στην Ελλάδα με την πανδημία, ο μικρός δεν ήθελε να γυρίσει. Τον γράψαμε σε αμερικάνικο σχολείο. Όταν τον πήγα στο σχολείο στην Αμερική, είπε “μπαμπά δεν θέλω να μείνω, φοβάμαι πως θα έρθει κάποιος με όπλο να μας σκοτώσει”. Κάθε δύο μήνες τους κάνουν άσκηση για το πώς να αντιδράσουν, αν μπει κάποιος ένοπλος. Αυτό που με τρόμαζε επίσης, είναι πως όλοι οι μαθητές μου, οι Αμερικανοί είχαν συνταγογραφημένα ναρκωτικά».

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο