Κοινωνία

Κυψέλη: Κινητοποίηση για να αποτραπεί έξωση άνεργης / έχασε τη μοναδική της κατοικία σε πλειστηριασμό

Κινητοποίηση στην οδό Υακίνθου από σωματεία και φορείς προκειμένου να μην βρεθεί στον δρόμο άνεργη, πρώην αυτοαπασχολούμενη για χρέος 40.000 ευρώ.

Στην κινητοποίηση κάλεσαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και το ΠΑΜΕ.

«Θα τους σταματήσουμε! Είναι χιλιάδες οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην ίδια θέση» σημειώνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και τονίζει ότι «στέκεται δίπλα σε κάθε τέτοια περίπτωση. Ήταν εκεί όταν πήγαν τα κοράκια να πάρουν το σπίτι της συναδέλφισσας την πρώτη φορά και με την δυναμική κινητοποίηση αποτράπηκε. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

Η άνεργη γυναίκα έχασε τη πρώτη και μοναδική της κατοικία σε πλειστηριασμό για χρέους 40.000 ευρώ. Η ιστορία της θυμίζει πολλές ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στην καταστροφή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τώρα είναι έρμαια στις ορέξεις των funds και των εισπρακτικών.

Η Λίζα Τρίφωνος είχε πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο, το οποίο και εξυπηρετούσε κανονικά μέχρι να κλείσει η επιχείρησή της και να αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η ίδια καταγγέλλει ότι «με το που έκλεισα το μαγαζί δεν μπορούσα να πληρώσω, συν ότι είχε ξεκινήσει η γνωστή κρίση, Προσπαθήσαμε και με τον δικηγόρο μου να βρεθεί μια λύση, αρνιόταν το fund να έρθει σε επαφή μαζί μας. Κάποια στιγμή, πριν τον πλειστηριασμό, ζήτησε να του δώσουμε 30.000 μετρητά, άνεργη είμαι, και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 500 ευρώ τον μήνα. Τους είπε ο δικηγόρος μου ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Περιγράφοντας την Οδύσειά της ανέφερε «προσπαθήσαμε και πριν τον πλειστηριασμό να τους βρούμε και αυτοί εξαφανισμένοι. Μέχρι και την ημέρα του πλειστηριασμού μας κορόιδευαν. Μας είχαν κάτω υποτίθεται για να συζητήσουμε και θα μου έδιναν, υποτίθεται, κάποια παράταση και αυτοί πλειστηρίασαν το σπίτι και μας είχαν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους».

Μιλώντας στο OPEN εξήγησε ότι προσπάθησε να μπει και στον νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας ότι δεν γινόταν να μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
«Είμαι μόνη μου, πρέπει να βρω λύση μόνη μου και στο να αδειάσω το σπίτι και να μείνω κάπου. Έχω την αδερφή μου, αλλά πόσο να με φιλοξενήσει;» ανέφερε.

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας