Κόσμος Συν & Πλην Σχόλια

Ισραήλ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Το δράμα της Γάζας δεν έχει τελειωμό. Εδώ και μέρες με κομμένη την ανάσα ο κόσμος περιμένει την τελική χερσαία επίθεση του Ισραήλ, αποτελειώνοντας  το μικρό λαό που, όπως λέει ο ποιητής, “πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια”

Κι αν δεν το έκαναν ακόμα είναι γιατί ο κόσμος ξεσηκώνεται παντού, και στην Ευρώπη, την απροκάλυπτα φίλα διακείμενη προς το Ισραήλ και το “δικαίωμα της αυτοάμυνάς του”,  όπως το αποκαλούν οι κυβερνήσεις της.

Η χερσαία επίθεση, όταν γίνει, και αν, βέβαια, γίνει , πόσο θα κοστίσει ακόμη σε ανθρώπινες ζωές; Και δεν μιλάμε μόνο για τους αμάχους Παλαιστίνιους.

Βλέπουμε  και την απέναντι  πλευρά, αυτή των Ισραηλινών. Κι αυτοί έχουν θύματα και θα έχουν ακόμη περισσότερα σ’ αυτήν τη σύγκρουση, που δεν θα είναι μόνο από αέρος και θαλάσσης, όπως λέει ο Νετανιάχου, σφίγγοντας απειλητικά τη γροθιά του, αλλά θα είναι σώμα με σώμα.

Πόσοι Ισραηλινοί θα θυσιαστούν σ’ αυτόν το βωμό;  Ο καθένας απ’ όσους επιστρατεύθηκαν κινδυνεύει. Όχι όμως και ο γιος του Προέδρου, ο Γιαΐρ, ο οποίος κάνει διακοπές στην Αμερική, στο Μαϊάμι της Φλώριδας από τον περασμένο Απρίλιο!

Έρχονται από παντού οι Ισραηλινοί για να πολεμήσουν κι εκείνος απολαμβάνει στα 32 του χρόνια ατέλειωτες διακοπές, εξοργίζοντας τους πάντες.

Και η σύγκριση αναπόφευκτη… Μικρά παιδιά νεκρά σε νοσοκομεία και σχολεία, νέοι άντρες να παλεύουν για τη γη τους την Παλαιστίνη με νύχια και με δόντια…

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες απέναντι με το δάχτυλο στη σκανδάλη να μετρούν ώρες ζωής με ποια συναισθήματα; Και ο Γιαΐρ Νετανιάχου να παραμένει στο Μαϊάμι.  Δυο μέτρα και δύο σταθμά…!

Πόσος παραλογισμός και πόση απανθρωπιά στο σφαγείο εκείνης της μακρινής χώρας, όπου γεννήθηκε ο Χριστός των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων…!

(Η φωτογραφία από τις διακοπές του Γιαΐρ Νετανιάχου)

…………..

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας