Οικονομία

ΔΕΗ: Έρχεται αύξηση 10% στα τιμολόγια ρεύματος από τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ η χρέωση 17 λεπτά/KWh για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και 18,2 λεπτά για πάνω από αυτό το όριο, ενώ η χρέωση στο νυχτερινό τιμολόγιο (για όσους διαθέτουν) είναι 12,9 λεπτά/KWh

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ η χρέωση 17 λεπτά/KWh για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και 18,2 λεπτά για πάνω από αυτό το όριο, ενώ η χρέωση στο νυχτερινό τιμολόγιο (για όσους διαθέτουν) είναι 12,9 λεπτά/KWh.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο η χρέωση ήταν 15,5 λεπτά/KWh για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 λεπτά για πάνω από αυτό το όριο, ενώ η χρέωση στο νυχτερινό τιμολόγιο (για όσους διαθέτουν) ήταν 11,4 λεπτά/KWh.

H τελική τιμή κιλοβατώρας θα προκύψει μετά την κρατική επιδότηση ρεύματος που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Υπενθυμίζεται πως ο Δεκέμβριος θα είναι ο τελευταίος μήνας των επιδοτήσεων των οικιακών τιμολογίων ρεύματος, ενώ από τον Ιανουάριο επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» σχεδόν το σύνολο των παρόχων προεξοφλούσε αυξήσεις.

«Τα προθεσμιακά συμβόλαια στα χρηματιστήρια ηλεκτρικής ενέργειας διαπραγματεύονται το τελευταίο δεκαήμερο στα 135-140 ευρώ/μεγαβατώρα, όταν τον προηγούμενο μήνα ήταν γύρω στα 113 ευρώ/μεγαβατώρα. Αυτό σημαίνει ότι όσες εταιρείες χετζάρουν δεν μπορούν να κοστολογήσουν τη μεγαβατώρα κάτω από τα 200 ευρώ», δήλωνε στην «Κ» εκπρόσωπος του κλάδου, επισημαίνοντας επίσης και το αυξημένο ρίσκο λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών.

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας