Κόσμος

Γάζα: Χωρίς ρεύμα 100 νεογέννητα και 1.100 ασθενείς αιμοκάθαρσης – «Μαζική δολοφονία» η ισραηλινή πολιορκία

Ο γιατρός σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν περίπου 1.100 ασθενείς που βασίζονται σε μηχανήματα αιμοκάθαρσης για να επιβιώσουν στη Γάζα, λέγοντας ότι η ισραηλινή πολιορκία ισοδυναμεί με «μαζική δολοφονία»
————-

Τεράστιος ο κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, μετά τις σφοδρές επιθέσεις αλλά και τον αποκλεισμό στον εφοδιασμό τροφίμων και φαρμάκων που επιβάλει το Ισραήλ. Παράλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Hassan Khalaf, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου Al Wafa στην πόλη της Γάζας, δήλωσε ότι τα νοσοκομεία στον πολιορκημένο θύλακα βασίζονται σε γεννήτριες, οι οποίες δεν είναι εξοπλισμένες για να τροφοδοτούν πολλές ιατρικές συσκευές.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι γεννήτριες διαθέτουν «μέγιστο λίγων ημερών», τόσο σύντομο όσο μία ή δύο ημέρες, εν μέσω φθίνουσας προσφοράς καυσίμων ως αποτέλεσμα της «πλήρους πολιορκίας» που ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Gallant.

Ο Khalaf είπε ότι αυτή τη στιγμή στη Γάζα υπάρχουν 100 νεογέννητα μωρά που βασίζονται σε ιατρικό εξοπλισμό. «Αυτά τα νεογέννητα δεν μπορούσαν να επιβιώσουν… επειδή εξαρτώνται σε κάθε πτυχή της ζωής από τον ηλεκτρισμό και τον εξοπλισμό», είπε. «Είναι μικροσκοπικά και αδύναμα».

Ο γιατρός σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν περίπου 1.100 ασθενείς που βασίζονται σε μηχανήματα αιμοκάθαρσης για να επιβιώσουν στη Γάζα, λέγοντας ότι η ισραηλινή πολιορκία ισοδυναμεί με «μαζική δολοφονία».

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο