Βέροια Θέματα Παιδείας Τοπικά

Στη Βέροια ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Τη Βέροια επισκέφθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αρχικά είχε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Αλατζόγλου Αθανάσιο στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε Ημαθίας και αναλύθηκαν προτάσεις για τη διενέργεια δράσεων που οδηγούν σε σχολεία ανοικτά στην κοινωνία.

Ο κ. Κόπτσης επισκέφθηκε στη συνέχεια τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Γώτη Ευθυμία. Συζητήθηκαν ζητήματα διοικητικά και παιδαγωγικά που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στη συνέχεια, μετέβη στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου Βέροιας, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της βιβλιοθήκης του σχολείου, ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, και συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα και τοπική κοινωνία για την πρωτοβουλία αυτή.

Τέλος, επισκέφτηκε το 1ο Δ.Σ. Βέροιας. Ενημερώθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων για τα θέματα που τους απασχολούν και στη συνέχεια συμμετείχε σε συνάντηση με Δ/ντές-Δ/ντριες των σχολικών μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Ημαθίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν και επισημάνθηκαν θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Ημαθίας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής τόνισε τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την κάλυψη των κενών θέσεων του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού και τη δυναμική της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Και οι δύο Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ευχαρίστησαν τον Περιφερειακό Διευθυντή για το συνεχές ενδιαφέρον του, την αμεσότητα και την αποτελεσματική του συνεργασία σε σχέση με τα εκπαιδευτικά ζητήματα των σχολείων αρμοδιότητάς τους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας