Βέροια Εργασιακά Κοινωνία Τοπικά

Βέροια: Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου Διοικητηρίου / Παρέμβαση από Εργατικό Κέντρο Ημαθίας & Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου Διοικητηρίου στη Βέροια από το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας και την Ομοσπονδία Οικοδόμων, στο οποίο την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό  τραυματισμό ενός εργαζόμενου.

 Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο διάλλειμα, αφού μεταφέρθηκαν οι ευχές για ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου,  ο Κώστας Χατζηδιαμιανός μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας , τόνισε την σημασία τήρησης των μέτρων Υγιεινής κ Ασφάλειας στα εργοτάξια, που δεν συμβαδίζουν πολλές φορές με την εντατικοποίηση , το κόστος που έχει για τους εργολάβους η πρόσληψη  επαρκούς προσωπικού , ενώ τόνισε την ανάγκη που υπάρχει να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων στις 8 Νοέμβρη , που ένα από τα αιτήματα που βάζει είναι αυτά των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί το κλάδο είναι ότι οι κατασκευές μετράνε 13 νεκρούς από εργατικά ατυχήματα αυτό το χρόνο Πανελλαδικά!

Κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν οργανωμένα και μαχητικά  τις ζωές των εργαζομένων απέναντι στα κέρδη των λίγων, όπως και να παλέψουν για  την εφαρμογή της κλαδικής Σύμβασης εργασίας που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία σε κάθε εργοτάξιο.

Οι εργαζόμενοι τέλος καλέστηκαν να συμμετέχουν και να δυναμώσουν το σωματείο τους , γιατί αυτό αποτελεί τείχος υπεράσπισης των συμφερόντων και της ζωής τους.

banner-article

Ροη ειδήσεων