Αθλητικά Βέροια Τοπικά

Βέροια / Αθλητικό Σωματείο “Αιγές Βεργίνα”:Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός για Όλους, Αθλητισμός χωρίς εμπόδια»

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός για Όλους, Αθλητισμός χωρίς εμπόδια» του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας “ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ” υπό την Αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, και σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, το BeActiveHellas της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τη ΔΔΕ και τη ΔΠΕ Ημαθίας καθώς και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην συνεδριακή αίθουσα “Ανδρόνικος” του ξενοδοχείου Αιγές Μέλαθρον και περιλάμβανε χαιρετισμούς και ομιλίες. 
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Νικόλαος Μίλης, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.
 
Η Έφη Καραγιάννη, Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑμΕΑ Ν. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» παρουσίασε το αθλητικό σωματείο και μίλησε για τις δράσεις που έχουν γίνει και το νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σχολεία της ΔΠΕ, της ΔΔΕ, αθλητικά σωματεία και φορείς ΑμεΑ.
 
Ο Σιάχος Κωνσταντίνος, Έφορος Εθνικών Ομάδων, μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΟΜ ΑμεΑ ανέπτυξε το θέμα «Ενημέρωση για την Ομοσπονδία, τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και για την ελλιπή προσβασιμότητα των ΑμεΑ».
Η Χρυσούλα Ορφανού, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Εθνικής Ομάδας Στίβου ΑμεΑ παρουσίασε το πρόγραμμα «Παραολυμπιακά Αθλήματα».
 
Ο Αντώνης Ανάστος Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής Ομάδας Goallball Τυφλών για το θέμα «Το πρόγραμμα «Παραολυμπιακά Αθλήματα» ως εργαλείο στην εκπαίδευση».
 
Η Ευδοξία Αδαμίδου, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, μίλησε για το ζήτημα «Βγαίνουμε από την αφάνεια: ο ρόλος της οικογένειας στην άθληση του ανάπηρου παιδιού».
 
Ο Γεώργιος Ράπτης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής ανέπτυξε τα οφέλη της συνεργασίας Εκπαιδευτικών, Συλλόγων, Γονέων και Σχολείων.
 
Ο Κυριάκος Παπαγεωργίου, Mcd Εξειδίκευση στη συμβουλευτική και στον προσανατολισμό, Διευθυντής ΕΝΕΕΓΥΛ Ημαθίας, το θέμα «Ο αθλητισμός ως μέσο ένταξης, κοινωνικοποίησης και αποδοχής στα άτομα με αναπηρία».

 Στην συνέχεια δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους ομιλητές και στους επίσημους καλεσμένους μας.
 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους παρακολούθησαν την ημερίδα (εκπαιδευτικούς, γονείς, φίλους και υποστηρικτές του σωματείου) καθώς επίσης τους ομιλητές όπου με τις εισηγήσεις τους εστίασαν στα οφέλη και στην αξία του παραολυμπιακού αθλητισμού τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μέσο συμπερίληψης και συνύπαρξης με την παρουσίαση και αξιοποίηση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία!
 
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Δήμο Βέροιας και το ΚΔΗΦ “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ” για τη δωρεά των αναμνηστικών που προσφέραμε στους ομιλητές και στους επίσημους καλεσμένους, τον χορηγό μας PrintLab ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ – ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΛΑΘΡΟΝ για την παραχώρηση της αίθουσας και τους εθελοντές μας που συνέβαλαν στο μέγιστο για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών της ημερίδας!
 
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας