Ελλάδα Κοινωνία

Ναυπηγεία Σαλαμίνας / Εργάτης ακρωτηριάστηκε μετά από συνεχή εργασία 10 ωρών

Σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου, ο οποίος ακρωτηρίασε τα δάχτυλα του χεριού του αφού δούλευε ασταμάτητα για περισσότερες από 10 ώρες καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που άνοιξε δρόμο στην δουλειά – γαλέρα.

Το νέο εργατικό ατύχημα συνέβη την περασμένη Κυριακή στα Ναυπηγεία, με εργαζόμενο που ανήκε στο προσωπικό ενός εκ των βασικών υπεργολάβων, ο οποίος δραστηριοποιείται στα Ναυπηγεία μέσω διάφορων εταιρειών.

«Ποιος, άλλωστε, από εσάς ενδιαφέρετε αν υπέστη αναπηρία ένας εργαζόμενος; Αρκεί οι εργοδότες να είναι ευχαριστημένοι», αναφέρει σκωπτικά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι «οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ε.Κ. Σαλαμίνας

Πόσο περήφανος θα πρέπει άραγε να είναι ο κ. Γεωργιάδης καθώς οι πιστοί του “πελάτες” οι εργοδότες εφάρμοσαν αμέσως το εργασιακό έκτρωμα που κατέθεσε και ψηφίστηκε από την Βουλή, χωρίς καν να προλάβει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ!!!

Σαν “έτοιμοι από καιρό” προχώρησαν στην εφαρμογή του…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη την Κυριακή 24/09/23 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με έναν εργαζόμενο που ανήκε στο προσωπικό ενός εκ των βασικών υπεργολάβων των συγκεκριμένων Ναυπηγείων.

Ο εν λόγω εργολάβος δραστηριοποιείται στα Ναυπηγεία μέσω διαφόρων εταιρειών.

Ξεκίνησε, λοιπόν, την εφαρμογή του Νόμου προσλαμβάνοντάς εργαζόμενους σε δυο εταιρείες του , εξασφαλίζοντας ότι αυτοί, σαν νέοι “είλωτες” θα δουλεύουν χωρίς υπερωριακή προσαύξηση από ήλιο σε ήλιο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ο εργολάβος ξεκίνησε την εφαρμογή του Νόμου προσλαμβάνοντάς εργαζόμενους σε δυο εταιρείες του, εξασφαλίζοντας ότι αυτοί, σαν νέοι “είλωτες” θα δουλεύουν χωρίς υπερωριακή προσαύξηση από ήλιο σε ήλιο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ο συνάδελφος μετά από συνεχή εργασία άνω των δέκα ωρών και χωρίς να έχει πάρει ρεπό για πολύ καιρό, να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα.

Συγχαρητήρια κ. Γεωργιάδη και στους ομοίους σας!!!!

Δρέπετε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

Ποιος, άλλωστε, από εσάς ενδιαφέρετε αν υπέστη αναπηρία ένας εργαζόμενος;

Αρκεί οι εργοδότες να είναι ευχαριστημένοι…

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Υπουργός παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (μόνο σε αυτό είναι καλός στο να ποζάρει στον τηλεοπτικό φακό σαν τηλεσταρ, “παλιά μου τέχνη κόσκινο”), με περισσό θράσος ότι είναι υπέρ των εργοδοτών γιατί χωρίς εργοδότες δεν υπάρχουν εργαζόμενοι…

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια…

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας την “θανατική μας καταδίκη” και εναποθέτοντας την ζωή μας στην τύχη και στον Θεό.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ

Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι νόμος του «ακόμη δεν εφαρμόζεται και πουθενά δεν έχουμε θεσπίσει την 10ωρη εργασία».

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι «σε ένα τόσο σοβαρό ατύχημα και αφού ευχηθώ περαστικά και κουράγιο στον παθόντα, οφείλω να πω ότι ο νόμος μας ακόμη δεν εφαρμόζεται και πουθενά δεν έχουμε θεσπίσει την 10ωρη εργασία. Δηλ για να κάνουν πολιτική εντύπωση χρησιμοποιούν μία ανθρώπινη τραγωδία.».

tvxs.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων