Υγεία

Διευκρινίσεις για τα εμβόλια της γρίπης: ποιοι χρειάζονται συνταγογράφηση

 Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την πρόβλεψη ότι θα πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγογράφηση γιατρού, πράγμα που συνεπάγεται νέα οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τους πολίτες και δη τις ευπαθείς ομάδες, το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκαν διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, επειδή υπάρχουν δύο τύποι εμβολίου (το συμβατικό και το, πολύ ακριβό νέου τύπου), όποιος βιάζεται να εμβολιαστεί πριν από τον Νοέμβριο, θα πρέπει να πάρει συνταγή γιατρού και για τα δύο. Ωστόσο, από τον Νοέμβριο, χωρίς συνταγογράφηση, θα χορηγείται μόνο το συμβατικό, διότι όπως επισημαίνει «τα νέου τύπου εμβόλια (σ.σ. που αφορούν όσους είναι άνω των 65 ετών) κοστίζουν πολλαπλάσια των συμβατικών».

Και προσθέτει ότι το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «έχει τη θεσμική αποστολή να προστατεύει και να φροντίζει την Υγεία του πληθυσμού καθώς και να λογοδοτεί στους πολίτες για κάθε ευρώ που ξοδεύει».

Ωστόσο, από την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε την Πέμπτη δεν προέκυπτε ότι δεν θα χρειάζεται συνταγογράφηση για το συμβατικό εμβόλιο από τον Νοέμβριο.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας