Ελλάδα

Bόλος: Σε διάστημα 20 ημερών οι κάτοικοι έζησαν δύο φορές τον εφιάλτη – μετρούν τις πληγές τους / Χωρίς νερό και πάλι η πόλη

Mέσα σε διάστημα 20 ημερών οι κάτοικοι του Βόλου έζησαν δύο φορές τον εφιάλτη της ασταμάτητης, ραγδαίας βροχόπτωσης που είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές.

Τόνοι λάσπης

Τόνοι λάσπης έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους του Βόλου είναι ξανά η υδροδότηση καθώς το δίκτυο δεν πρόλαβε να «συνέλθει» από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας και αντιμετωπίζει ξανά τεράστιο πρόβλημα.

Οι συνοικίες Νεάπολη, Νέα Ιωνία, το Παλιό Λιμεναρχείο, η περιοχή γύρω από τα ΚΤΕΛ, αλλά και αυτές της Αγριάς και των Αλυκών έχουν βυθιστεί ξανά στις λάσπες.

Ενδεικτικό και της έκτακτης κατάστασης είναι και οι 1.520 κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τετάρτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ μόνο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη έγιναν 257 διασώσεις μέσα στην πόλη του Βόλου.

Εκτεταμένες ζημιές

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου.

Στον περιφερειακό του Βόλου προς τα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερχείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων.

banner-article

Ροη ειδήσεων