Βέροια Εικαστικά Πολιτισμός Τοπικά

Ζωγραφική – Κόσμημα / Εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων της ΚΕΠΑ στο Φουαγιέ της Στέγης

Εγκαίνια χθες, 23 Σεπτεμβρίου, για τα εκπαιδευτικά τμήματα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Ζωγραφικής και Κοσμήματος, που θα εκθέσουν τη δουλειά τους μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές της Σταματίας Κατσιγιαννοπούλου και της Μάρας Κοκκίνου παρουσίασαν την ετήσια δουλειά τους, αποδεικνύοντας πως η σπουδή του αντικειμένου υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : 11.00 με 13.00 (εκτός Κυριακής ) & 18.30 με 21.00

Οι υπεύθυνες του μαθήματος της αργυροχοΐας και της ζωγραφικής είπαν στη Φαρέτρα:

Μάρα Κοκκίνου:

Στο μάθημα της αργυροχοΐας διδάσκονται τεχνικές επεξεργασίας των μετάλλων (ασήμι ,ορείχαλκος ,αλπακάς,χαλκός ). Οι μαθήτριές μας με το τελείωμα της δημιουργικής σχολικής χρονιάς θα έχουν την προσωπική τους συλλογή κοσμημάτων. Η κατασκευή καστονιών, η σφυρηλάτηση, η σένα -λίμα-κόλληση, η μικρογλυπτική, η κατασκευή κέρινου μοντέλου, το σμάλτο θα είναι μερικές από τις τεχνικές που θα συναντήσουμε στο εργαστήριο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών .

Για εμάς η δημιουργία δεν απλά ένα hobby είναι τρόπος ζωής .

Τμήματα 5 ατόμων με αγάπη για το χειροποίητο κόσμημα θα λειτουργήσουν και το διδακτικό έτος 2023-24.

Σταματία Κατσιγιαννοπούλου

Στη φετινή έκθεση, όπως  κάθε χρόνο, παρουσιάζονται τα έργα του τμήματος ζωγραφικής των ενηλίκων της ΚΕΠΑ .
Διαφορετικές τεχνικές  χρησιμοποιούνται από τους μαθητές, όπως λάδι, κάρβουνο, παστέλ, μολύβι, κ.α. πάνω σε διάφορες επιφάνειες (μουσαμάς, χαρτί, ρυζόχαρτο, χαρτόνια κ.α.

Ο κάθε μαθητής έχει ξεχωριστή αντιμετώπιση ανάλογα με την ηλικία του, τις ικανότητές και τα ενδιαφέροντα του. Πέρα από τις κατευθύνσεις που δίνονται, η θεματογραφία αλλά και η γενικότερη πορεία του κάθε μαθητή έχει σχέση με την προσωπικότητά του.

Επιπλέον, στην έκθεση θα δούμε και έργα παιδιών που προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών αλλά και για το Ελεύθερο Σχέδιο στις Πανελλαδικές.
………………

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας