Πολιτισμός Τοπικά

Πολιτιστική ανταλλαγή Βαφειοχωρίου – Ξηρολιβάδου

Συντάκτης : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ

Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου στο 1ο Αντάμωμα  Χορευτικών Συγκροτημάτων στο  Βαφειοχώρι, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του τοπικού πανηγυριού για το «Γενέσιον της Θεοτόκου»,  μετά από πρόσκληση του οικείου Πολιτιστικού Συλλόγου,  επιθυμώ ως κάτοικος του χωριού και μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ., να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση  και τα θερμότερα συγχαρητήρια προς τον χοροδιδάσκαλο Γιάννη Τσιαμήτρο και όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος, που συμμετείχαν σε αυτή την διοργάνωση εκπροσωπώντας επάξια το Ξηρολίβαδο και τηρώντας με θέρμη την παράδοση των πολιτιστικών ανταλλαγών, όπως αυτές έχουν  καθιερωθεί από παλαιότερα.

Συγχαρητήρια απευθύνονται και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαφειοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ» για την επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς  και ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του Π.Ο.Ξ. και την φιλοξενία του χορευτικού μας συγκροτήματος.

Το Βαφειοχώρι βρίσκεται σε  μικρή απόσταση από την Βέροια, στην εγγύς περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και διαθέτει  πλούσια αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, αλλά και μακρά αθλητική και πολιτιστική παράδοση, την οποία διατηρεί και αναβιώνει η τοπική κοινωνία, που αποτελείται κυρίως  από Βλάχους, Σαρακατσάνους και Θρακιώτες της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας δραστηριοποιείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου με την διακριτική ονομασία «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», από την εκπληκτικής αρχιτεκτονικής παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής.

Το 1ο Αντάμωμα  Χορευτικών Συγκροτημάτων στο  Βαφειοχώρι, υπήρξε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση και το Χορευτικό Συγκρότημα του Π.Ο.Ξ. με την πλούσια εμπειρία σε ανάλογες εκδηλώσεις, εντυπωσίασε, ενθουσίασε και συνετέλεσε στην καθιέρωση  μιας ακόμα παράδοσης.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο