Γυναίκα

Κερατίνη: Η θεραπεία που κάνει λεία και λαμπερά μαλλιά – Τι πρέπει να ξέρετε

Τελευταία ακούμε όλο και πιο συχνά για θεραπείες κερατίνης που στοχεύουν στο να κάνουν τα μαλλιά πιο λεία και πιο υγιή.

Είναι όμως κατάλληλες για όλα τα μαλλιά; Την έχεις πραγματικά ανάγκη; Πώς γίνεται και πόσο κρατάει η κερατίνη μαλλιών; Για να δώσεις απάντηση σε όλες αυτές τις απορίες σου θα σε βοηθήσουμε εμείς παρακάτω!

Ζηλεύεις τα λαμπερά και υγιή μαλλιά που δεν φριζάρουν που βλέπεις να έχουν όλες οι celebrities; Η λύση στο πρόβλημά σου και ο τρόπος να τα αποκτήσεις κι εσύ ίσως και να είναι μια θεραπεία κερατίνης. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη θαυματουργή θεραπεία μαλλιών με κερατίνη!

Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν κάνεις κερατίνη στα μαλλιά σου!

Για ποια μαλλιά ενδείκνυται η κερατίνη

χτένα ξανθά μαλλιά

Η κερατίνη είναι βασικό δομικό υλικό της τρίχας, το οποίο όμως με τα χρόνια είναι πιθανό να μειώνεται εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως ο ήλιος. Όταν η κερατίνη στην τρίχα δεν είναι στα σωστά επίπεδα τότε τα μαλλιά μας δείχνουν άτονα, αδύναμα, ξηρά και φριζάρουν.

Η θεραπεία κερατίνης έρχεται να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα! Επομένως, είναι ότι πρέπει για τα αφυδατωμένα και φριζαρισμένα μαλλιά που θέλουν ένα boost για να γίνουν λεία και λαμπερά. Επιπλέον, αν έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά και τα ισιώνεις συχνά με αποτέλεσμα να τα ταλαιπωρείς τότε η κερατίνη είτε θα κάνει τα μαλλιά σου ίσια, είτε θα τα φέρει σε ένα καλό επίπεδο. Έτσι, δε θα χρειάζεται να τα καις με θερμότητα για να ισιώσουν.

 

Ποια είναι η διαδικασία

θεραπεία μαλλιών κομμωτήριο

Σε μια θεραπεία κερατίνης αυτό που γίνεται είναι ότι εισέρχονται στην τρίχα μόρια κερατίνης με αποτέλεσμα να την προστατεύουν από τη φθορά ώστε να μη χάνει την υγεία της. Για να κάνεις μια θεραπεία κερατίνης πρέπει σίγουρα να επιλέξεις έναν επαγγελματία που εμπιστεύεσαι και ξέρεις ότι χρησιμοποιεί ποιοτικά προϊόντα. Η διαδικασία συνοπτικά περιλαμβάνει λούσιμο, εφαρμογή της κρέμας κερατίνης, στέγνωμα και ίσιωμα και διαρκεί περίπου 2-3 ώρες, ανάλογα με το μήκος και την ποιότητα των μαλλιών σου. Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα διαρκεί 3-6 μήνες. Αφού κάνεις τη θεραπεία θα πρέπει να προμηθευτείς τα ειδικά προϊόντα που θα σου προτείνουν για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα περισσότερο (ειδικό σαμπουάν, conditioner και κρέμα μαλλιών).

 

Μύθοι και αλήθειες για την κερατίνη μαλλιών

ίσια μακριά μαλλιά Κερατίνη μαλλιών

  • Η κερατίνη είναι μόνο για όσες έχουν σγουρά μαλλιά και δε θέλουν να τα ισιώνουν;

Ενώ η κερατίνη μπορεί να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική για τα σγουρά και σπαστά μαλλιά δεν είναι μόνο για όσες γυναίκες έχουν τέτοια μαλλιά. Όπως είπαμε, πρόκειται για μια θεραπεία που βοηθά τα άτονα, θαμπά και ξηρά μαλλιά που έχουν την τάση να φριζάρουν και είναι ότι πρέπει για να τα λειάνει.

  • Η κερατίνη χαλάει την ποιότητα των μαλλιών;

Η κερατίνη όχι μόνο δε χαλάει τα μαλλιά αλλά πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο. Διατηρεί τα μαλλιά πιο ελαστικά και προλαμβάνει την ψαλίδα με αποτέλεσμα να δείχνουν πιο υγιή. Ωστόσο πρέπει να κάνεις πρώτα την έρευνα σου και να βεβαιωθείς ότι ο κομμωτής σου επιλέγει καλά προϊόντα.

  • Η θεραπεία κερατίνης επηρεάζει το χρώμα μαλλιών;

Αν έχεις το φυσικό σου χρώμα μαλλιών τότε η θεραπεία κερατίνης δε θα το επηράσει. Αν όμως τα μαλλιά σου είναι βαμμένα είναι πιθανό η κερατίνη να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών σου.

ediva

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας