Βέροια Νάουσα Τοπικά

Παρέμβαση Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας

 Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Την περαιτέρω στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας με προσωπικό τουλάχιστον 15 αστυνομικών μέσω των ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ του Σεπτεμβρίου 2023 καθώς και την περαιτέρω στελέχωσης της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, όχι αποκλειστικά με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας αλλά και από αστυνομικές υπηρεσίες  όλης της χώρας, ζητάει ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβδαρίδης επισημαίνει ότι έπειτα και από την ιδιαίτερα σημαντική για ολόκληρη την Ημαθία απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ για επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας και τη μέχρι του παρόντος μερική στελέχωσή της, μέσω των προβλεπόμενων τακτικών μεταθέσεων του 2023, επί του παρόντος, 10 αστυνομικοί έχουν ήδη μετακινηθεί είτε με απόσπαση είτε με μετάθεση. Παράλληλα δε, αναμένεται η επιπλέον μετακίνηση ικανού αριθμού αστυνομικών προκειμένου έτσι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της.

Όπως όμως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ημαθίας, παρόλη όμως την απόλυτα λογική, σωστή και δικαιολογημένη στελέχωση της Σχολής με το απαραίτητο προσωπικό, που ήδη βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, το γεγονός ότι αυτή η στελέχωση έχει γίνει αποκλειστικά με μετάθεση ή απόσπαση αστυνομικών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, δημιουργεί δυσαναπλήρωτα υπηρεσιακά κενά.

Για τον λόγο αυτό, όπως τονίζει ο κ. Τσαβδαρίδης, είναι απαραίτητο να υπάρξει ταχεία κάλυψη των κενών αυτών, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί σε καμία περίπτωση το εξαιρετικά σημαντικό έργο της Αστυνομίας για την διασφάλιση της προστασίας του πολίτη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

banner-article

Ροη ειδήσεων