Ελλάδα

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Daniel – Εικόνες Αποκάλυψης στη Μαγνησία, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Το ρεπορτάζ είναι από  topontiki.gr

Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας-Σιθωνίας) αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας.

Σ αυτές τις περιοχές έχουν επικεντρωθεί και οι προσπάθειες πρόληψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στο μεταξύ για τους κατοίκους σε Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, ήταν το μήνυμα 112 που έλαβαν σήμερα το πρωί αρκετοί και στην Θεσσαλονίκη. “Λόγω του εύρους του σήματος των κεραιών στην Θεσσαλονίκη το έλαβαν εκ παραδρομής”, διευκρίνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9», o προϊστάμενος της διευθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαρ. Στεργιάδης.

Η πολύ ισχυρή βροχόπτωση που είχαμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από πτώσεις 6 δένδρων που είχαμε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ανέφερε.

«Στην περιοχή που θα χτυπήσει το φαινόμενο βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Έχουν ήδη γίνει καθαρισμοί ρεμάτων. Υπάρχουν και σκαπτικά μηχανήματα για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους, τους τουρίστες, τους κατασκηνωτές να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο και από την Πέμπτη σταματούν και οι βροχές», πρόσθεσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η σφοδρή κακοκαιρία δοκιμάζει τη Μαγνησία και τις υποδομές της: Η περιοχή θρηνεί έναν νεκρό: Πρόκειται για έναν κτηνοτρόφο 51 ετών, πατέρα δύο παιδιών που καταπλακώθηκε από τοιχίο, ενώ λίγες είναι πλέον οι ελπίδες για τον 42χρονο αγνοούμενο. Όμως, όπως είπε στον Σκάι ο δήμαρχος Ζαγοράς, Π. Κουτσαύτης, σε περιοχές του Πηλίου άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε σπίτια στο Πήλιο.

Μιλώντας στον Σκάι, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός,  είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η παρατεταμένη βροχόπτωση που επιμένει στη Μαγνησία. Να μη σκεφτούν καν οι άνθρωποι να βγουν από τα σπίτια τους, μπορεί να έχει τρωθεί η άσφαλτος, ακόμη και λεωφορεία είδαμε να τα καταπίνει η άσφαλτος. Είναι επικίνδυνο, να ακούνε οι άνθρωποι τις οδηγίες των αρχών. Μπορούμε να βρεθούμε σε ένα ψηλότερο σημείο- για παράδειγμα στο ξενοδοχείο, αν πάνε σε ψηλότερο όροφο, δεν διατρέχουν κίνδυνο. Κίνδυνο διατρέχουν όσοι βρίσκονται έξω, κοντά σε χειμάρρους. «Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω από το νερό», τόνισε. Πρόσθεσε ότι πρέπει να κυκλοφορούν μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 500 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου. Δεκαπέντε άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από οχήματα. Προβλήματα τώρα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος, πρόσθεσε ο κ.Αρτοποιός. Όπου υπάρχει κίνδυνος σπεύδουμε, αξιολογώντας τα συμβάντα- απεγκλωβίσαμε έξι άτομα από ισόγειο στην περιοχή Ποτιστικά. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες. Δυστυχώς είχαμε μία απώλεια και έχουμε και έναν άνθρωπο που αναζητούμε. Αύριο θα έχουμε πρόβλημα και στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, οι πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των Αρχών.

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Συνολικά 690 κλήσεις έχει λάβει από σήμερα το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

* Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 670 κλήσεις εκ των οποίων:

– στη Μαγνησία 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.

– Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και

– Στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

* Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:

– Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων

– Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και

– Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Εγκλωβίστηκαν στον Βόλο παιδιά από τα Τρίκαλα που θα έδιναν εξετάσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για γονείς και παιδιά από τα Τρίκαλα που εγκλωβίστηκαν στο Βόλο όπου μετέβησαν για να δώσουν εξετάσεις Γερμανικών, μιας και οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να τις αναβάλλουν παρα τις προειδοποιήσεις για σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι γονείς στο Trikalanews.gr, αν και βρίσκονταν σε πολύωρη αναμονή προκειμένου να καταφέρουν τα παιδια να δώσουν εξετάσεις, τελικά τους ενημέρωσαν πως αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν.

55 εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου
Στο μεταξύ, στιγμές τρόμου επικρατούν σε ξενοδοχείο του Βόλου, καθώς 55 άτομα, πελάτες και προσωπικό βρίσκονται εγκλωβισμένα εντός του κτιρίου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, χωρίς ρεύμα.

«Η θάλασσα είναι στο ίδιο ύψος με τον δρόμο. Έχουμε ανέβει στον 4ο όροφο και έχουμε ειδοποιήσει την πυροσβεστική υπηρεσία για να μας απεγκλωβίσει με ασφάλεια. Νερά μπαίνουν από την πόρτα της ρεσεψιόν» λέει στον ΑΝΤ1 η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, που βρίσκεται ανάμεσα στους εγκλωβισμένους.

Βόλος: Με βάρκες ο απεγκλωβισμός πολιτών

Ακόμα και βάρκες επιστρατεύθηκαν από τις Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι από το κέντρο του Βόλου. Η θεομηνία δεν έχει τελειωμό για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, καθώς από νωρίς το πρωί οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ο απεγκλωβισμός εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης έγινε με βάρκες, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Βόλος: Στη θάλασσα λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Σώος ο οδηγός

Σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, ένα λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Πλατανιάς Ν. Πηλίου, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά και έπεσε στη θάλασσα, ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το πήραν τα κύματα.

Ευτυχώς, ο οδηγός του πρόλαβε και το εγκατέλειψε, ενώ δεν υπήρχαν μέσα στο όχημα επιβάτες.

Την ίδια ώρα, αποκλεισμένα βρίσκονται δύο λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε Άγιο Δημήτριο Πηλίου και στον Προφήτη Ηλία στα Χάνια. Στη δεύτερη περίπτωση το σταθμαρχείο έχει χάσει την επικοινωνία με τον οδηγό. Σε κανένα λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο

Τραγωδία σημειώθηκε στον Βόλο, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το gegonota.newsτον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και όπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταΐσει τα ζώα του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό ενός άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Νέο 112 για 5 περιοχές

Νέο μήνυμα στάλθηκε από το 112 για τους κατοίκους των περιοχών Πιερίας, Θεσσαλίας, Σποράδων, Εύβοια και Φθιώτιδα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολυθούν τις οδηγίες των αρχών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο και ορεινή Μαγνησία

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι «με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τις Αρχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση, με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα.

Πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη την πόλη – Κίνδυνος από τον χείμαρρο Κραυσίδωνα

Μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα πέρασε ο Βόλος -και η Μαγνησία γενικότερα- από τη σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την περιοχή για πάνω από 10 ώρες και που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ μέσα στον Βόλο τα προβλήματα από τις τεράστιες ποσότητες νερού ήδη είναι ορατά.

Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη και κυρίως οι παράλληλοι της παραλίας δρόμοι, Λεωφόρος Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται, επίσης, στη Νεάπολη του Βόλου, όπου για πολλοστή φορά έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται στη Λεωφόρο Λαρίσης από τον κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών και ως τη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως των Αρχών είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

Επίσης, έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί χωρίς διακοπή.

Κλειστές οι υπηρεσίες – Χωρίς ρεύμα το Νότιο Πήλιο – Πλημμύρες και στη Σκιάθο

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους.

Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.

Η κακοκαιρία είναι πολύ ισχυρή και από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει φέρει στο νησί έντονους κεραυνούς και δυνατή βροχόπτωση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες, αναφέρει το skiathoslife.gr.

Αίτημα ώστε να κηρυχθεί η Σκιάθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απηύθυνε ο δήμαρχος του νησιού, καθώς η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες, αναφέρει το skiathoslife.gr.

110 εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη

Την ώρα που ήδη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας αγνοείται, σύμφωνα με το Meteoπερίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί και τα οχήματά τους.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook κάτοικος από τον Άγιο Γιάννη Πηλίου, γυναίκα κάνει δραματική έκκληση για βοήθεια, εκλιπαρεί να φτάσουν δυνάμεις στην περιοχή.

«Θα θρηνήσουμε νεκρούς», προειδοποιεί.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι δεν έχουν καμία ανταπόκριση αν και από τις 7 το πρωί έχουν επικοινωνήσει και έχουν ενημερώσει για την τραγική κατάσταση με το 112, την πυροσβεστική, τον δήμο και την περιφέρεια.

«Αυτοκίνητα έχουν μπει στη θάλασσα, θα θρηνήσουμε νεκρούς, κινδυνεύουν άνθρωποι με μικρά παιδιά, δεν μας ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα, ζητάμε βοήθεια. Έχει σπάσει το ποτάμι. Βοηθήστε μας!», εκλιπαρεί η γυναίκα από τον Άγιο Γιάννη Πηλίου.

Η νεροποντή καταπίνει λεωφορείο στο Βόλο – Αυτοκίνητα στο Πήλιο χάνονται στη θάλασσα (Videos)

Τα προβλήματα αυξάνονται συνεχώς εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με πολλές περιοχές να αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μεταξύ των περιοχών που δοκιμάζονται από την κακοκαιρία είναι ο Βόλος και το Πήλιο με τις εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να σοκάρουν.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα ορμητικά νερά στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα είχαν σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και η γη να «καταπιεί» ολόκληρο λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Τεράστιες, ωστόσο, είναι οι καταστροφές που έχει αφήσει στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Daniel» και στο Πήλιο και ειδικότερα στο χωριό του Αγίου Ιωάννη.

Οι εικόνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν με τα οχήματα να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, καταλήγοντας στα κύματα της θάλασσας.

Εύβοια: Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους κάτοικοι της Κύμης

Τα πιο μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel στην Εύβοια έχουν εντοπιστεί στην Κύμη και σε χωριά του βόρειου τμήματος, καθώς, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, οι δρόμοι όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ορμή του νερού.

«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, η Κύμη έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι. Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, επικρατεί ένα χάος από την ισχυρή κακοκαιρία», δήλωσε κάτοικος της Κύμης στο evima.gr, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της.

Παράλληλα να υπενθυμίσουμε πως τα ξημερώματα, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων από την υπηρεσία Χαλκίδας στην Εύβοια.

Πρόκειται για έναν οδηγό ΙΧ και συνοδηγού κοριτσιού με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πήγαν σε μια εκκλησία να προσκυνήσουν και χάθηκαν.

Στην έρευνα συμμετείχαν η πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας, οι εθελοντές της Αμαρύνθιας Άρτεμις, του fetes club4χ4, η ΕΔΔΑΚΟΔ και η sar 312.

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια οι αγνοούμενοι βρέθηκαν σε δύσβατο σημείο στο Ξεροβούνι με το όχημα τους κυριολεκτικά στον γκρεμό.

Όχημα της Αμαρύνθιας Άρτεμις παρέλαβε τους επιβάτες και τους μετέφερε στην Αμπουδιώτισσα, ενώ εθελοντές του fetes club 4×4 απεγκλώβισαν το τετράτροχο και συνόδεψαν τους πολίτες μέχρι την Ερέτρια.

Πλημμύρες και ζημιές στην Ηλεία

Και η Ηλεία πλήττεται από την κακοκαιρία Daniel, με το χαλάζι να καταστρέφει καλλιέργειες, ενώ παραλία ισοπεδώθηκε στο Επιτάλιο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας