Ελλάδα Κόσμος

Στήνεται μεγάλο φιάσκο με «παραχώρηση» ελληνικών Leopard για την Ουκρανία!

Αναδημοσίευση από Militaire 
Σύμφωνα με γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ, η Γερμανία πρότεινε στην Ελλάδα την μεταβίβαση 100 αρμάτων μάχης Leopard 1A5 GR στη γερμανική κυβέρνηση, με σκοπό την αποστολή τους στην Ουκρανία.

Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα παραλάβει 100 άρματα μάχης Leopard 1A5 από την Ιταλία (η ανταλλαγή θα γίνει 1 προς 1), τα οποία προηγουμένως θα επισκευαστούν – αναβαθμιστούν από την Rheinmetall,. Το πακέτο αναβάθμισης θα περιλαμβάνει συστήματα θερμικής απεικόνισης και ενισχυμένη θωράκιση, ενώ τα έξοδα μεταφοράς-επισκευής και αναβάθμισης θα καλυφθούν από τη γερμανική κυβέρνηση.

Ως γνωστόν η Γερμανία δεν επιθυμεί την μεταφορά άλλων Leopard 2 στην Ουκρανία, καθώς οι επιδόσεις τους στο πεδίο των επιχειρήσεων και οι απώλειες κάθε άλλο παρά διαφημίζουν το συγκεκριμένο τύπο άρματος.
Ως εδώ κάποιος θα μπορούσε να πει ότι όλα είναι προς όφελος της Ελλάδας και ορισμένοι  κλακαδόροι θα σπεύσουν (όπως έκαναν ήδη) να πανηγυρίσουν για την “μεγάλη επιτυχία”!
Τα πράγματα όμως περιπλέκονται καθώς πληροφορίες από την Ιταλία και την Ελβετία αναφέρουν ότι περίπου 100 άρματα μάχης Leopard 1 βρίσκονται σε καθεστώς αδράνειας στην Ιταλία.
Ελβετικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια φωτογραφία με 95 άρματα μάχης Leopard 1 σε εγκαταστάσεις στην Ιταλία.Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άρματα αγοράστηκαν από την ελβετική εταιρεία RUAG (αποκλειστικό προμηθευτή των ελβετικών Ενόπλων Δυνάμεων) για να σταλούν στη Γερμανία για επισκευές και στη συνέχεια στην Ουκρανία, αλλά η ελβετική κυβέρνηση μπλόκαρε τη συμφωνία.
Αυτά τα άρματα θα παραλάβει 1  προς 1 η Ελλάδα από την Ιταλία ;
 Αλήθεια ποια η πρόοδος της 1 προς 1 ανταλλαγής των BMP-1 που δώσαμε με τα γερμανικά Marder ;

Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να αποσύρει τα ρωσικά τεθωρακισμένα BMP-1 από νησιά του Αιγαίου, ανακοίνωσε μέσω του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Οικονόμου ότι «ένα BMP-1 θα φεύγει όταν θα αντικαθίσταται με ένα Marder»!

Ότι έλεγαν ψέματα αποδείχτηκε από την πραγματικότητα που είναι η εξής: έχουν έρθει μερικά Marder, κανένα δεν πήγε σε νησί αλλά όλα έχουν «παρκάρει» στην Ξάνθη! Προφανώς έλεγαν συνειδητά ψέματα στον κόσμο που άρχισε να υποψιάζεται ότι γίνεται αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών με άλλοθι την Ουκρανία…

Αυτή τη διαδικασία …ανταλλαγής των BMP-1 με τα Marder κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως…απολύτως επιτυχημένη!!!

Κι όχι μόνο αυτό…Με βάση τη …μεγαλειώδη επιτυχία «σπρώχνουν» το  σενάριο και για τα Leopard.

Όλα  αυτά  με τα ελληνοτουρκικά να έχουν μπει σε φάση «λύσης με το ζόρι»! Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης πάει στις 5 Σεπτεμβρίου να δει τον Τούρκο ομόλογο του Χ. Φιντάν για να προετοιμάσουν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Όποιος τολμήσει να διατυπώσει το ερώτημα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει αποστρατιωτικοποίηση θα είναι…αντιδραστικός;

Και μήπως επιτέλους η κοιμώμενη αντιπολίτευση πρέπει να ξυπνήσει και να ασκήσει τα καθήκοντα της; Το ερώτημα δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνει νέα ηγεσία – αυτό δεν είναι δικαιολογία- αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που είναι άφαντο!

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο