Αθλητικά Ελλάδα

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου – Στο τελευταίο άλμα… «πέταξε» στα 8.52μ

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια έστειλε μήνυμα… χρυσού καθώς προσγειώθηκε στα 8,50μ. και ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης. Η δεύτερη προσπάθειά του κρίθηκε άκυρη, στα 8.39μ. το τρίτο άλμα του. Άκυρο το τέταρτο άλμα του Τεντόγλου, στα 8.30μ το πέμπτο άλμα του. Ο Τζαμαϊκανός Γέιν Πίνοκ ήταν πρώτος, γιατί πήδηξε επίσης στα 8,50 μ., αλλά είχε καλύτερο δεύτερο άλμα στα 8,40μ. Αλλά ο Τεντόγλου έκανε απίστευτο άλμα στα 8.52 μ, στην 6η προσπάθειά του και πέρασε 1ος. Στα 6.39 το πολύ κακό τρίτο άλμα του Πίνοκ. Στα 8.03 το 4ο άλμα του Πίνοκ. 8.38 το τελευταίο άλμα του Πίνοκ.

Η αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου στη μέτρηση του “χρυσού” άλματός του:

Προηγουμένως ο Τεντόγλου έκανε αίσθηση και στην παρουσίασή των αθλητών του τελικού με χειρονομία, γκριμάτσα και γέλια. Πάντως γνώρισε την αποθέωση απ’ όλο το γήπεδο ο σταρ του μήκους και κυρίως απ’ τους εκατοντάδες Έλληνες που βρίσκονται παντού στο στάδιο, το οποίο έχει γεμίσει με ελληνικές σημαίες.

Σημειώνεται ότι στον τελικό συμμετείχαν συνολικά 12 αθλητές:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)
Γέιν Πίνοκ (Τζαμάικα)
Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ)
Ζιάναν Γουάνγκ (Κίνα)
Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα)
Ραντέκ Γιούσκα (Τσεχία)
Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ)
Κάρεϊ ΜακΛέοντ (Τζαμάικα)
Αλεχάντρο Παράδα (Κούβα)
Σίμον Εχάμερ (Ελβετία)
Γέσγουιν Αλντρίν (Ινδία)
Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία)

Στο παρακάτω βίντεο το συγκλονιστικό φινάλε του τελικού, τις αντιδράσεις του Μίλτου Τεντόγλου και την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας