Ελλάδα

Χαλκιδική: Νέα κτηνωδία σε βάρος ζώων – Πέταξε κουτάβια στο δρόμο για να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα

Δεν έχουν τέλος οι κακοποιήσεις ζώων. Μέλη του Φιλοζωικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου κατήγγειλαν πως άγνωστος έβαλε κουτάβια σε τσουβάλι και τα πέταξε σε κεντρικό δρόμο «για να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα».

Τα σκυλάκια γεννήθηκαν από αδέσποτη μαμά πριν λίγους μήνες στο Κελλί Χαλκιδικής. Παρέμειναν στον δρόμο αφού δεν υιοθετήθηκαν ούτε βρέθηκε χώρος φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τους φιλόζωους, υπήρχαν παράπονα κατοίκων πως μπαίνουν στις αυλές τους, «μέχρι που κάποιος αποφάσισε να τα βάλει σε ένα τσουβάλι και να τα πετάξει στον κεντρικό δρόμο έξω από το χωριό, στη μέση του δρόμου… για να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα, για να πεθάνουν αργά και βασανιστικά μέσα σε αφόρητους πόνους».

Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο, το Σάββατο 19/8, από εργαζόμενη που πήγαινε στη δουλειά της.

«Ευχόμαστε να ζήσουν για να δουν την καλή πλευρά των ανθρώπων Μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται απίθανο, κρανιοεγκεφαλικές κακώσειςκατάγματα στα πόδια και στη λεκάνη… Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν άλλα τέσσερα αδερφάκια τα οποία έχουν εξαφανιστεί και ότι σε αυτό το χωριό είναι συνηθισμένο φαινόμενο να “εξαφανίζονται ζώα”», καταλήγει το φιλοζωικό σωματείο, που ζητά πληροφορίες για τον δράστη της κτηνωδίας.

Πενήντα τρεις συλλήψεις σε έναν μήνα

Οι καθημερινές κακοποιήσεις αποτυπώνουν μόνο ένα μέρος όσων υφίστανται τα ζώα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα σχηματίσθηκαν 245 δικογραφίες, συνελήφθησαν 53 άτομα και επιβλήθηκαν 282 πρόστιμα ύψους 964.400 ευρώ, μετά από αστυνομικούς ελέγχους για την τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

«Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που αναφέρει πως ανταποκρίθηκε σε 1.241 καταγγελίες για κακοποίηση ζώων από αρχές Ιουλίου 2023 έως και το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας