Αθλητικά Ελλάδα

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Mε πολλές μαχαιριές δολοφονήθηκε ο 22χρονος έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ απο Κροάτες χούλιγκαν

Την τελευταία του πνοή άφησε 22χρονος ο οποίος τραυματίστηκε πολλές φορές από μαχαίρι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, χθες Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Συνολικά, τραυματίστηκαν στα επεισόδια εννέα άνθρωποι. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Από την αστυνομία έγιναν 91 προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ (τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής), όπου εξετάζονται.

Πως έγιναν τα επεισόδια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι Κροάτες δημιούργησαν πανικό.

Παρά το γεγονός ότι η UEFA απαγόρευσε τη μετακίνηση οπαδών και στα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ με την πρωταθλήτρια Κροατίας, περισσότερα από 150 άτομα έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας με αυτοκινητοπομπή οδικώς από το Ζάγκρεμπ και πήγαν έξω από την OPAP Arena, ένα 24ωρο πριν από τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια κατευθύνθηκαν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ – που έπιναν τον καφέ τους μετά την προπόνηση της ομάδας τους – αλλά και σε απλούς πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Kεριά και κασκόλ της ΑΕΚ στη μνήμη του δολοφονημένου

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 22χρονος, οπαδοί της ΑΕΚ άφησαν ένα κασκόλ της ομάδας και με κεριά σχημάτισαν το αρχικό γράμμα του ονόματός του.

banner-article

Ροη ειδήσεων