Εργασιακά Νάουσα Τοπικά

Παρεμβάσεις συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας – Πέλλας μπροστά στον παρατεταμένο καύσωνα

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων κ Ποτών Ημαθίας – Πέλλας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας  μπροστά στον παρατεταμένο καύσωνα ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα εργοστάσια , και  να μην κινδυνέψει κανείς . Ήδη έχει πραγματοποιηθεί κοινός έλεγχος με το τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης σε εργοστάσιο κομπόστας ενώ παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλα δύο εργοστάσια .

Από τις παρεμβάσεις εκφράζεται η εκτίμηση των εργαζομένων προς το σωματείο , ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κατακτήθηκε την ίδια μέρα να πραγματοποιηθεί τρίτο διάλλειμα σε χώρο δουλειάς ώστε να πάρουν μια ανάσα παραπάνω οι εργαζόμενοι .

Το συνδικάτο απαιτεί

  1. Άμεση διακοπή των εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους χώρους όπως είναι τα θερμοκήπια, χωρίς καμία μισθολογική επίπτωση, χωρίς να χρεωθεί ως μέρα άδειας.
  2. Να προσαρμοστεί το ωράριο σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, χωρίς καμία περικοπή στο ημερομίσθιο.
  3. Αποχή από την εργασία όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοι, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο