Εργασιακά Κοινωνία Νάουσα

Συνδικάτα και φορείς Νάουσας και Θεσσαλονίκης: Πάρτε πίσω παράνομη και τρομοκρατική απόλυση της συνδικαλίστριας Χρύσας Μπόλα

Απαιτώντας να παρθεί τώρα πίσω η παράνομη και τρομοκρατική απόλυση της συνδικαλίστριας Χρυσάνθης Μπόλα, μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και αντιπροέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας  πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 18/7 στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Ηπειρωτική facilities services».

Συνδικάτα και φορείς της Νάουσας και της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και έκαναν σαφή την απόφαση τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ώστε να μην περάσει οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Την θέση αυτή μετέφεραν και στον διευθύνοντα σύμβουλο, με τον οποίο και συναντήθηκαν στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόλυση της  Χρυσάνθης Μπόλα από την συγκεκριμένη εταιρεία έγινε τρεις μέρες πριν τις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, μπροστά στις οποίες πρωτοστάτησε για την δημιουργία αγωνιστικού ψηφοδελτίου.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη συγκεκριμένη εταιρεία «που έχει πλούσια εμπειρία στην τρομοκράτηση εργαζομένων αφού από την πρόσληψή τους αναγκάζει εργαζόμενους να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο προχωράει στην απόλυση χωρίς καμία αιτιολογία όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Σε αγαστή λοιπόν συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου που στην προσπάθεια της, να υλοποιήσει όλο το αντιλαϊκό πρόγραμμα της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που θέλουν να ξηλώσουν ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δικαιώματα των εργαζομένων υγειονομικών, αποφασίζουν να πετάξουν έξω όποιον εργαζόμενο σηκώνει ανάστημα απέναντι σε αυτό το καθεστώς που θέλουν να επιβάλλουν».

Ήδη το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή μαχητικό συλλαλητήριο  στην πόλη της Νάουσας αλλά και απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο.

Δεκάδες επίσης πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει αυτή την απόλυση και συγκεκριμένα: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης- Ημαθίας – Πέλλας , Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Σωματείο εργαζομένων στη νηματουργία Βαρβαρέσος, Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας, Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας- Πέλλας, Σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας κ Βέροιας, Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Νάουσας, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων – Ποτών Ημαθίας- Πέλλας.

Δεν θα τους περάσει.

  • Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου είτε εργολαβικούς, είτε με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας. Διεκδικούμε ελεύθερες συλλογικές διαδικασίες, ελευθερία λόγου και έκφρασης και πολιτικών απόψεων.
  • Παλεύουμε μαζί με τους υγειονομικούς για δημόσια Υγεία δωρεάν με γενναία κρατική ενίσχυση του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ για να μην κινδυνεύει η ζωή μας και να μην κρίνεται ανάλογα με τη τσέπη μας.
  • Απαιτούμε να παρθεί πίσω τώρα η τρομοκρατική απόλυση της συναγωνίστριας μας. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να επιστρέψει πίσω στη δουλειά».

 

banner-article

Ροη ειδήσεων