Κοινωνία

Κολωνός: Παραπομπή σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας για τους 26 κατηγορουμένους / Για μαστροπεία η μητέρα

Την παραπομπή σε δίκη 26 κατηγορουμένων στην πρώτη δικογραφία για υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, μεταξύ των οποίων ο πρωταγωνιστής της φρίκης αλλά και η μητέρα του παιδιού, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης ζητά από τους δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη όλους τους κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στην πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού.

Στην πλειονότητα τους οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής ενώ οι Ηλίας Μίχος, η μητέρα του κοριτσιού αλλά και ένα τρίτο πρόσωπο, που αποκαλείται ” Μιχάλης” κατηγορούνται για μαστροπεία.

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα της 12χρονης, ο Εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νούλης αναφέρεται εκτενώς στην εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση της πολυμελούς οικογένειας η οποία, όπως τονίζει, ήταν η αιτία για την σεξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού από τον Μίχο που επωφελήθηκε από την ανάγκη τους.

Κατά τον Εισαγγελέα, ο βασικός κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας της 12χρονης, βρήκε την ευκαιρία να προσεγγίσει το παιδί μέσω της μητέρας του και στη συνέχεια να το εκδίδει μέσω της γνωστής πλατφόρμας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί για την υπόθεση το επόμενο διάστημα.

banner-article

Ροη ειδήσεων