Χρονογράφημα

Ψηφίζουμε! / γράφει η Ειρήνη Δασκιωτάκη

Κατά τις 9.40 σήμερα χτύπησε επίμονα το θυροτηλέφωνο, ξύπνησε και τα νιόπαντρα και ήταν η μεγάλη μου κόρη με τη φίλη της τη Μελίνα..,
Έφεραν και  ζεστό πρωινό!

κ. Ειρήνη εσείς που γράφετε, ακούστε τι έγινε, μου είπε η Μελίνα με το που μπήκε μέσα στο σπίτι:

«Πρωί-πρωί Κυριακής, κατά τις 9.00, κατευθύνομαι στο εκλογικό κέντρο στο οποίο ανήκω για να ψηφίσω.
 Καλημερίζω τη δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία ήταν ευγενέστατη και αυτή και ο γραμματέας της.

Παραδίδω την ταυτότητά μου και είμαι έτοιμη να πάρω τα ψηφοδέλτια από τη στοίβα την έτοιμη στα θρανία.
Εκπλήσσομαι, όταν η δικαστική εκπρόσωπος με παρακαλεί λέγοντάς μου:
« Αν μπορείς, σε παρακαλώ, πάρε μόνη σου ένα –  ένα τα ψηφοδέλτια, γιατί κρατάμε τις στοίβες για τους πιο μεγάλους ανθρώπους.
 Δυστυχώς δεν έχουμε εφορευτική επιτροπή και δεν έχουμε βοήθεια!»

Εννοείται, λέω, και θα σας βοηθήσω, τα ψηφοδέλτια θα τα πάρω μόνη μου. ‘Όμως, ρωτάω με ενδιαφέρον, γιατί δεν έχετε εφορευτική επιτροπή και πώς γίνεται αυτό;

Τότε η δικαστική εκπρόσωπος μου απαντά πως δεν εμφανίστηκε κανένας για εφορευτική επιτροπή και έτσι δεν έχουνε ούτε βοήθεια, ούτε φυσικά έλεγχο.

Αυτό μου φαίνεται αρκετά άδικο και περίεργο, τους λέω, διότι η αδερφή μου είναι εφορευτική επιτροπή και έχει προσέλθει στο εκλογικό κέντρο από τις 6:00 το πρωί όπως ορίζει η νομοθεσία. Τότε η δικαστική εκπρόσωπος μου απαντάει λέγοντας πως είναι άξια και ότι μακάρι να είχαμε την αδερφή σου εδώ, γιατί θα είχαμε και βοήθεια!

Τηλεφώνησα στην αδερφή μου η οποία αρκετά νευριασμένη και αγχωμένη μου είπε πως βρέθηκε από τις 6:00 το πρωί, όπως όριζε ο νόμος, στο εκλογικό κέντρο που θα είναι όλη μέρα εφορευτική επιτροπή και δεν υπήρχε καν η δικαστική αντιπρόσωπος, η οποία έφτασε στις 6:50.

Να κάνω έναν σχολιασμό;
Δεν είμαστε συνειδητοποιημένοι πολύ.
 Έχω να πω ότι είμαστε μία χώρα χωρίς οργάνωση, καμία συνείδηση και η πονηριά βαφτίζεται εξυπνάδα…»

Συναισθηματικά φορτισμένη θα σκεφτεί κάποιος αναγνώστης, και μπορεί να υπερβάλλει…

Κι όμως δεν υπερβάλλει, κατά την άποψη μου.
Το να είσαι ηθικός, υπεύθυνος και ευσυνείδητος πολίτης, στη χώρα μας, δεν γνωρίζω επακριβώς τι γίνεται αλλού, αλλά και δε με αφορά , αφού η Ελλάδα είναι η χώρα μου, σε καθιστά αποτυχημένο πολίτη… LOSER !

Η νομοθεσία υπάρχει για να παραβιάζεται κατά το δοκούν, σαν του άσσους στο μανίκι του χαρτοπαίκτη…
Αν όμως είσαι ένας πολίτης ευσυνείδητος που πάει όπως λέει ο λαός με τον σταυρό στο χέρι, κάτι δείχνει αυτή η σοφιστεία , και σου τύχει καμία στραβή, για την οποία πολλές φορές δεν ευθύνεσαι εσύ, τότε θα νιώσεις πόσο μόνος  είσαι…
Δεν σε αναγνωρίζουν τα πολυπλόκως εμπλεκόμενα και διαπλεκόμουνα γρανάζια και γρανάζια και τότε… την πάτησες.

Το λέει ο ΝΟΜΟΣ!
Αλλά εσύ βέβαια δε γνωρίζεις συνήθως τον νόμο αντίδοτο και προστρέχεις σε δικηγόρο, αν έχεις τα χρήματα, και ίσως πάνε όλα καλά…

Ισονομία και ισοπολιτεία! Τι όμορφες και ενθαρρυντικές λέξεις!

Ει. Δα.

καλημέρα και καλή ψήφο!

Σημείωση Φαρέτρας: Σύμφωνα με τη δική μας εικόνα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα εκλογικά τμήματα από το πρωί, είναι λίγα αλλά υπαρκτά. Και αν μήτε άλλο η εκπλήρωση μιας τέτοιας υποχρέωσης αποτελεί τουλάχιστον σεβασμό στο διπλανό μας, γιατί διαφορετικά σ’ αυτόν θα πέσει όλο το βάρος διεκπεραίωσης αυτής της επίπονης αλλά υποχρεωτικής διαδικασίας.  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας