Βέροια Πολιτική

Σε φίλους και μέλη του κόμματος μίλησε στη Βέροια ο Αλέξης Τσίπρας

Γράφτηκε από τον/την Pliroforiodotis
Παρά την βροχή, θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Η ομιλία λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε μπροστά στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το βεροιώτικο κοινό ήταν ιδιαίτερα εκδηλώτικό και υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα με συνθήματα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με την ενισχυμένη αναλογική δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χαλαρής ψήφου και πρόσθεσε ότι ο αντίπαλός του (σ.σ. ΝΔ) θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ασύδοτο καθεστώς. «Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, τις προγραμματικές συζητήσεις, με ποιο πρόγραμμα δηλαδή θα κυβερνήσουν αυτοί ή εμείς τα επόμενα χρόνια την χώρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Λέω ή αυτοί ή εμείς, διότι δυο είναι τα προγράμματα διακυβέρνησης, δυο είναι τα κόμματα εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας, δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας και δεν θα μπει συμπλήρωμα σε κυβέρνηση της δεξιάς».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αναφέρει πράγματα που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και δεν αναφέρει πράγματα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν. «Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε πριν δυο μήνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ. Μητσοτάκης, δεν περιλαμβάνει ούτε μία από τις προγραμματικές του δεσμεύσεις. Λέει ψέματα όταν υπόσχεται 10.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία. Δεν προβλέπονται προσλήψεις στο μεσοπρόθεσμο. Προβλέπονται ότι θα αναπληρώνονται μόνο όσοι φεύγουν από το δημόσιο. Λέει ψέματα ότι θα αυξήσει στο τέλος της τετραετίας 25% τον μέσο μισθό. Στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται ότι στο τέλος της τετραετίας, η πραγματική αύξηση θα είναι 1,4%. Δηλαδή στασιμότητα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Ψέματα λέει και τις δαπάνες στα Δημόσια Νοσοκμεία. Στο μεσοπρόθεσμο λέει ότι θα μειωθούν 10% οι πρωτογενείς δαπάνες του δημοσίου. Τα νοσοκομεία δεν θα έχουν χρήματα ούτε για τα αναλώσιμα, τα σχολεία και το κοινωνικό κράτος δεν θα στηριχθούν. Το πραγματικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένα σχέδιο συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών».

Αναφερόμενος σε αυτά που δεν λέει ότι θα υλοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην δήλωση του κ. Πνευματικού. «Μας είπε για ένα σύστημα υγείας που εκτός από την συρρίκνωση των δαπανών και το κλείσιμο των δομών, θα κάνει και διαλογή ασθενών».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο ΕΚΑΒ λέγοντας ότι «εμείς σε συνθήκες μνημονίων είχαμε κάνει 300 προσλήψεις στην τετραετία Μητσοτάκη έγιναν 560 αποχωρήσεις χωρίς καμία πρόσληψη».

Μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν διαλέγει τους πολίτες ανάλογα με την ράτσα ή το χρώμα τους. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό σύστημα υγείας για όλους του πολίτες με ισχυρά και στελεχωμένα νοσοκομεία.

Συνεχίζοντας για την κρυφή ατζέντα  της ΝΔ, είπε ότι στόχος της είναι η συρίκωνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με την εφαρμογή του σχεδίου Πισσαρίδη, το οποίο δεν εφαρμόστηκε λόγω πανδημίας.

Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τα επιδόματα, κράτησε ψηλά τον ΦΠΑ και στην ουσία διπλασιάστηκε ο φόρος που πλήρωναν οι πολίτες λόγω αύξησης των τιμών. «Το σχέδιο φτιάχτηκε για να κρατούν ψηλά τα καρτέλ τις τιμές. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους. Τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα επιδόματα; Πώς θα ανταπεξέλθει το ελληνικό νοικοκυριό;  Δεν τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει πώς θα κερδίσουν τις εκλογές» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχεις στόχο να μειώσει τον ΦΠΑ, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ειδικά για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας