Κόσμος

Ρωσική υπηκοότητα θα ζητήσει πρώην βοηθός του Μπάιντεν που τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση

Η Τάρα Ριντ, πρώην βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για ρωσικό διαβατήριο. Η πρώην υπάλληλος που έγινε δημοσιογράφος μετακόμισε πρόσφατα στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι δεν ένιωθε πλέον ασφαλής στις ΗΠΑ.

Η Ριντ είπε ότι αποφάσισε να έρθει στη Ρωσία μετά τις απειλές θανάτου που δέχθηκε φέτος, αφού επανέλαβε τις κατηγορίες της για τον Μπάιντεν και ανακοίνωσε στο Twitter ότι ήταν πρόθυμη «να καταθέσει ενόρκως στο Κογκρέσο, αν της ζητηθεί».

Μιλώντας την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, η Ριντ είπε ότι αφού διώκεται συνεχώς στις ΗΠΑ για τους ισχυρισμούς της, ήλπιζε να «βρεί ασφάλεια» στη Ρωσία, μια χώρα που ποτέ δεν θεώρησε εχθρό. «Εκτιμώ τους φίλους μου στη Μόσχα … που άνοιξαν την αγκαλιά τους», πρόσθεσε.

«Θα κάνω ένα αίτημα και είναι μεγάλο. Θα ήθελα να υποβάλω αίτηση για να λάβω υπηκοότητα στη Ρωσία από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε η πρώην βοηθός του Μπάιντεν, υποσχόμενη ότι θα είναι «καλή πολίτης».

Το 2020, στο αποκορύφωμα της προεδρικής κούρσας των ΗΠΑ, η Ριντ κατηγόρησε τον Μπάιντεν πως της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1993, όταν εργαζόταν μαζί του ως βοηθός του στη Γερουσία.

Προηγουμένως, τον Απρίλιο του 2019, η Ριντ είχε δηλώσει ότι υπέβαλε καταγγελία κατά του Μπάιντεν το 1993 σε ένα γραφείο ανθρώπινου δυναμικού της Γερουσίας, στην οποία καταγγελία ισχυρίστηκε ότι ο Μπάιντεν την είχε κάνει να αισθάνεται άβολα μέσω σχολίων, τα οποία έκρινε ταπεινωτικά και τα οποία φέρονται να περιλάμβαναν ένα κοπλιμέντο για την εμφάνισή της και ένα αίτημα του Μπάιντεν η Ριντ να σερβίρει ποτά σε εκδήλωση της Γερουσίας.

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό.

Σε συνέντευξή του στο MSNBC το 2020, ο Μπάιντεν είπε ότι «κατηγορηματικά, ποτέ, ποτέ δεν συνέβη. Δεν το έκανα. Δεν συνέβη ποτέ».

Η Ριντ ισχυρίστηκε ότι όταν είπε σε έναν Αμερικανό βουλευτή ότι ήταν έτοιμη να καταθέσει για τη διαφθορά στην αμερικανική κυβέρνηση, ο τελευταίος εξέφρασε ανησυχίες για τη σωματική της ασφάλεια. Συνέχισε επίσης περιγράφοντας τον εαυτό της ως πληροφοριοδότη, ο οποίος σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ πρέπει να προστατεύεται.

«Πού είναι η προστασία μου;… Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Τζο Μπάιντεν με βίασε όταν δούλευα για αυτόν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και υποτίθεται ότι είμαι ο φυγάς. Αυτό είναι γελοίο», είπε.

Μιλώντας στο Sputnik, είπε ότι ενώ η απόφαση να μετακομίσει στη Ρωσία ήταν «πολύ δύσκολη», η διαμονή στη Ρωσία της είναι ευχάριστη. «Είμαι ακόμα κάπως ζαλισμένη, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά», σημείωσε. «Αισθάνομαι περιτριγυρισμένη από προστασία και ασφάλεια».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας