Αθλητικά Βέροια

Μπάσκετ: Πρωταθλητές ΕΚΑΣΚΕΜ 2022/2023 οι Αετοί Βέροιας!

Αυτό που στις αρχές Μαρτίου φαινόταν ακατόρθωτο, οι Αετοί το έκαναν πραγματικότητα!

Το τέλος της κανονικής διάρκειας, τους βρήκε να ξεκινούν τη Β φάση από την τελευταία(!) θέση, και εκ των πραγμάτων, έπρεπε να ανέβουν έναν Γολγοθά για να μπουν αρχικά στα play off και έπειτα να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Δύο μεγάλα βήματα δηλαδή… Αλλά δεν ήταν μετέωρα!

Οι Αετοί Βέροιας επικράτησαν την Τετάρτη 31/5 στη Νάουσα του τοπικού Ζαφειράκη με σκορ 72-61 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ, διαγράφοντας μια τρομερή πορεία σε Β Φάση και play off, με 10 νίκες και μία ήττα!

Το σημερινό παιχνίδι, στο κατάμεστο γήπεδο της Νάουσας, κρίθηκε στην άμυνα. Εκεί που οι Αετοί φέτος έχουν δώσει μεγάλη έμφαση και έχουν δουλέψει πολύ καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι 61 πόντοι σε έναν τελικό είναι σπουδαία επίδοση και μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος πως, για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς, πρέπει απλά να κάνεις αυτά που πρέπει στην επίθεση.

Κι αυτό έπραξαν οι παίκτες του Ανδρέα Οκλαλιώτη. Με καθοριστικούς πόντους σε καίρια σημεία του αγώνα και με αρκετή υπομονή στο παιχνίδι τους, οι Αετοί Βέροιας πήραν από το δεύτερο δεκάλεπτο τη διαφορά και τη διατήρησαν σε όλο το παιχνίδι.

Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του αγώνα, στα οποία ο Ζαφειράκης φανέρωσε τα στοιχεία του πρώτου αγώνα στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα της Βέροιας απέδειξε πως ήθελε πολύ αυτόν τον τίτλο, τον δεύτερο στα πλαίσια της Α ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η διάκριση αυτή δίνει στους Αετούς το εισιτήριο ανόδου στη Γ Εθνική, που το καλοκαίρι του 2022 επέλεξαν να επιστρέψουν στο τοπικό πρωτάθλημα, κάνοντας ένα (αναγκαίο) restart και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά που έρχονται από πίσω (όπως λέμε μπασκετικά για τους αθλητές της Ακαδημίας), οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής και έβαλαν τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ζαφειράκη, για τη φιλοξενία στους δύο αγώνες αλλά και το μπασκετικό πνεύμα που τους διακατέχει, στοιχείο που προσέδωσε τεράστιο ενδιαφέρον σε μια -κατά τα άλλα- συναρπαστική σειρά.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο που έδωσε το παρών στο ΔΑΚ Νάουσας, κατακλύζοντας απ άκρη σ άκρη το Κλειστό, δείγμα της αγάπης για το μπάσκετ, που τιμούν στο έπακρο οι δύο σύλλογοι.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον κόουτς και τους αθλητές των Αετών, που έδωσαν τη ψυχή τους στο σημερινό παιχνίδι και κατάφεραν να κάνουν περήφανους τον πρόεδρο των επιτυχιών, Σίμο Γαβριηλίδη, τον αντιπρόεδρο Αντώνη Φωτιάδη αλλά και όλους τους ανθρώπους του ΔΣ.

Πρώτος σκόρερ των Αετών Βέροιας ο Δημήτρης Γιαμπατζίδης, που έφτασε τους 21 πόντους και τον ακολούθησαν οι Γιάννης Λέφας με 14 και Σωκράτης Χατζηχαρίσης, που έφτασε τους 13.

Διαιτητές: Ελευθεριάδης, Χατζημπαλίδης
Δεκάλεπτα: 22-17, 31-32, 46-52, 61-72

Ζαφειράκης Νάουσας (Τούφας) : Βάιγκαντ 13(2), Καπνάς 4, Πουρλίδας Β. 15, Δημάκας 2, Σκουλαριώτης 3(1), Πουρλίδας Δ. 7, Μπιλιούρης Δ. 14(1), Μπιλιούρης Α., Μουρατίδης 3(1)

Αετοί Βέροιας (Οκλαλιώτης) : Γκανάς 8(1), Χατζηχαρίσης 13(1), Γιαμπατζίδης 21(2), Παπαδόπουλος Ι.Μ. 8, Λέφας 14, Πάππου, Ιωσηφίδης Μ. 8(2)

*Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ κ. Ηλίας Λαζός απένειμε το Κύπελλο του πρωταθλητή στους Αετούς Βέροιας, το οποίο παρέλαβε ο αρχηγός της ομάδας Αργύρης Γαβριηλίδης. Ακολούθησε ένας πραγματικός…πανζουρλισμός, με το Κύπελλο να αλλάζει χέρια ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας