Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αναφυλακτικό σοκ υπέστη 39χρονη μετά το δάγκωμα οχιάς – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνωμένη

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία του νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος που το απόγευμα της Παρασκευής δέχθηκε δάγκωμα από οχιά, όταν πήγε να απομακρύνει το δηλητηριώδης φίδι από σχολείο στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με πληροφορίες, την οχιά εντόπισε καθηγητής του σχολείου που επικοινώνησε με την Πυροσβεστική και στη συνέχεια με την εθελόντρια ερπετολόγο, μέλος ομάδας που ασχολείται με τα άγρια ζώα.

Μόλις η γυναίκα πήγε να απομακρύνει το φίδι από τον εξωτερικό χώρο του σχολείου, δέχτηκε το δάγκωμα.

Η γυναίκα φέρεται πως υπέστη πολύ γρήγορα αναφυλακτικό σοκ και η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Άμεσα στο σχολείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να προχωρούν στην διασωλήνωσή της, καθώς η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι γιατροί έχουν χορηγήσει στην 39χρονη αντιοφικό ορό και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται πολύ σοβαρή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που ήταν κοντά στο συμβάν, η 39χρονη φέρεται ότι δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς φέρεται να φορούσε μόνο ένα γάντι.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 17.30 και στο σχολείο δεν υπήρχαν μαθητές εκείνη την ώρα.

banner-article

Ροη ειδήσεων