Γυναίκα Κοινωνία

Μόδα και γυναίκα

Μόδα σημαίνει λάμψη, ομορφιά και στιλ. Η μόδα συνδέεται άμεσα με τις γυναίκες και πολλές φορές μάλιστα θεωρείται ένα και το αυτό. Το να είναι όμως μια γυναίκα στη μόδα σίγουρα δεν σημαίνει απλώς να φοράει τα πιο trendy ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Μια γυναίκα είναι στη μόδα μόνο όταν τα ρούχα που φοράει, είναι κατάλληλα για αυτήν και τον σωματότυπό της, μπορούν να αναδείξουν τα πλούσια χαρίσματά της, να αποκρύψουν τυχόν ατέλειες του σώματος και γενικά να κολακεύουν την ίδια. Τα ρούχα πρέπει να προσθέτουν πόντους στην συνολική εικόνα της γυναίκας και όχι να φαίνονται ως κάτι εξωπραγματικό ή υπερβολικό. Επίσης, τα ρούχα που φοράει μια γυναίκα πρέπει να συμπληρώνουν την ίδια και όχι απλά να είναι ενημερωμένα με τη βιομηχανία της μόδας.

Ορισμένες πτυχές που πρέπει να εξετάσει μια γυναίκα αν θέλει πραγματικά να είναι ακαταμάχητη και βεβαίως να είναι στη μόδα, είναι η απόχρωση της επιδερμίδας της και των μαλλιών της, η προσωπικότητά της και φυσικά ο σωματότυπός της. Μια γυναίκα, πρέπει πάντα να προσπαθεί να κρατάει ανανεωμένη τη γκαρνταρόμπα της με τις τελευταίες τάσης της μόδας, ωστόσο πρέπει επίσης να φροντίζει ότι τα ρούχα αυτά, ταιριάζουν με την ίδια και γενικά με όλο της το “είναι”. Ένα ρούχο που είναι στη μόδα δεν σημαίνει ότι ταιριάζει οπωσδήποτε με όλους τους τύπους σώματος.

Στις μέρες μας, οι γυναίκες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά είδη ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ. Οι επιλογές που κάνει κάθε μία, αντανακλούν την προσωπικότητά της, το στιλ της και κακώς ή καλώς φανερώνουν πολλές από τις απόψεις της. Τα ρούχα που επιλέγει η κάθε μία, φανερώνουν πόσο συντηρητική ή τολμηρή είναι, πόσο σέξι ή όχι επιθυμεί να είναι ανάλογα με την περίσταση, όπως επίσης και πολλά άλλα στοιχεία του χαρακτήρα.

Μια αδύνατη γυναίκα με σφιχτό, καλλίγραμμο και γυμνασμένο σώμα προφανώς έχει πολλές επιλογές οπότε μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει. Μια λίγο πιο παχουλή, καλό είναι να ψάξει ρούχα που να μπορούν να αναδεικνύουν τα προτερήματα της αλλά ταυτόχρονα να κρύβουν τα ελαττώματά της. Μια γυναίκα με σχήμα αχλάδι (αδύνατη προς τα πάνω αλλά με γεμάτα πόδια) καλό είναι να επιλέξει ρούχα που τονίζουν το πάνω μέρος του σώματος, ενώ προς τα κάτω είναι πιο “αεράτα”. Μια γυναίκα με σχήμα μήλο (αδύνατα και λεπτά πόδια αλλά γεμάτη προς τα πάνω), καλό είναι να αποφύγει τις κολλητές μπλούζες. Όσο αφορά το κάτω μέρος του σώματος, δεδομένου ότι τα πόδια της είναι καλλίγραμμα, δεν έχει παρά να επιλέξει ρούχα που να τα αναδεικνύουν.

Αν μια γυναίκα είναι συντηρητική, τότε προφανώς δεν θα ακολουθεί ορισμένες τάσεις της μόδας που περιέχουν κοντές και προκλητικές φούστες, κ.τ.λ.. Το καλό όμως είναι, ότι υπάρχουν πάντα εναλλακτικές προτάσεις με ρούχα που κολακεύουν εξίσου τη γυναίκα, αλλά ταυτόχρονα δεν προκαλούν. Για μια πιο τολμηρή γυναίκα τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα επειδή τα τελευταία χρόνια οι σχεδιαστές ρούχων δημιουργούν όλο και πιο τολμηρά ρούχα.

Μια γυναίκα θα πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη της ότι η μόδα διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την ηλικία, τη γεωγραφική θέση, την κοινωνική τάξη, το επάγγελμα, τη θρησκεία, τα πιστεύω της εκάστοτε κοινωνίας κ.τ.λ. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι η γυναίκα να μην ακολουθεί πιστά ό,τι επιβάλλει η βιομηχανία της μόδας, αλλά να μπορεί να επιλέγει τα ρούχα που την κολακεύουν περισσότερο και της δίνουν το κάτι παραπάνω στην εμφάνισή της.

…………….

Από

Ε.Λ.

banner-article

Ροη ειδήσεων