Κοινωνία Οικονομία

Ηράκλειο: Διέκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με παιδί με κινητικά προβλήματα και αναπηρία 80%

Η οικογένεια ζει με το επίδομα των 771 ευρώ από το ΚΕΠΑ ενώ ο πατέρας μόλις την περασμένη βδομάδα έπιασε δουλειά σε ξενοδοχείο της Κρήτης

η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες, κινδυνεύοντας ακόμα και να μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω των υπέρογκων λογαριασμών αναδεικνύει η περίπτωση διακοπής της παροχής σε οικογένεια μεροκαματιάρη ξενοδοχοϋπαλλήλου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και καταγγελίες της οικογένειας, η διακοπή γίνεται για χρέος 920 ευρώ. Πρόκειται για οικογένεια με 9χρονο παιδί με κινητικά προβλήματα και αναπηρία πάνω από 80%, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί η μητέρα αφού χρειάζεται να είναι δίπλα του. Η οικογένεια ζει με το επίδομα των 771 ευρώ από το ΚΕΠΑ ενώ ο πατέρας μόλις την περασμένη βδομάδα έπιασε δουλειά σε ξενοδοχείο της Κρήτης.

«Μας έκοψαν το ρεύμα και μας ζήτησαν 175 ευρώ για να το επανασυνδέσουν, όμως όταν πήγαμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό, μας ζητούσαν συνολικά 314 ευρώ. Δυσκολεύτηκα πολύ για να τα βρω και δεν μπορούμε να αφήσουμε το παιδί χωρίς ρεύμα! Δεν έχω τόσα χρήματα, ο άνδρας μου τώρα έπιασε δουλειά και εγώ δεν έχω πού να αφήσω το μικρό για να πάω να δουλέψω», αναφέρει αγανακτισμένη η μητέρα, και τονίζει: «Πλήρωνα όσα μπορούσα κάθε μήνα και πλέον η οφειλή έχει κατέβει στα 920 ευρώ. Λόγω της αναπηρίας του παιδιού έχω 2.000 δωρεάν κιλοβατώρες κάθε 4μηνο. Αν τις ξεπεράσω θα τις χρεωθώ αλλά ποτέ δεν καίω τόσο ρεύμα», αναφέρει η κα Ράνια και προσθέτει με παράπονο: «Γιατί να μου κόψουν το ρεύμα αφού πληρώνουμε τους λογαριασμούς με 50, 60, 70 ευρώ… όσα έχουμε κάθε μήνα;»

Όπως σημειώνει ο Μύρος Κοτσιφός, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και της Επιτροπής κατά της ακρίβειας και των πλειστηριασμών που έχει συγκροτηθεί από σωματεία στο Ηράκλειο, «πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για διακοπές ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Μοναδική ασπίδα για τους εργαζόμενους και τον λαό είναι η οργάνωση του αγώνα απέναντι σε αυτήν την πολιτική και της αλληλεγγύης μεταξύ μας. Κανένας συνάδελφος να μη νιώθει μόνος απέναντι σε αυτήν την κατάσταση. Καθημερινά τα σωματεία μας μπαίνουν μπροστά με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς ρεύμα, νερό και τροφή. Εχουμε κάνει δεκάδες επανασυνδέσεις ρεύματος, διανομή τροφίμων κ.ά.

Το επόμενο διάστημα ετοιμάζονται 700.000 πλειστηριασμοί, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Πρέπει να δυναμώσουν σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς η οργάνωση και η αλληλεγγύη. Να γίνουμε ασπίδα για κάθε συνάδελφο».

Από 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων