Πολιτική

Γνωστά ονόματα υποψηφίων που μένουν εκτός Βουλής

Παρότι η Βουλή που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές θα έχει μια σύντομη θητεία, καθώς όπως όλα δείχνουν, θα διενεργηθούν εκ νέου εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 25η Ιουνίου, χαρακτηριστικό της απήχησης της δύναμης των κομμάτων, είναι και τα «βαριά» ονόματα πολιτικών που δεν θα καθίσουν στα έδρανά της, καθώς απέτυχαν να εκλεγούν.

Δεδομένου ότι στις δεύτερες κάλπες, που αναμένεται να στηθούν τις επόμενες εβδομάδες, η ψηφοφορία θα γίνει με λίστα, εκτός θα μείνει σειρά πρώην βουλευτών και υπουργών.

Με την ενσωμάτωση της καταμέτρησης σταυρών να ξεπερνά το 95% στις περισσότερες περιφέρειες, στην Α’ Αθηνών, όλα δείχνουν ότι εκτός Βουλής μένει ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ.

Στον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών (ενσωμάτωση σταυρών στο 93%), μένει εκτός ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ και οι Πάνος Σκουρλέτης και Γιάννης Μπαλάφας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον Β2′ Δυτικό Τομέα μένουν εκτός Βουλής οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Βίτσας, από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιχάλης Καρχιμάκης από το ΠΑΣΟΚ. Στον Β3′ Νότιο Τομέα, οι Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γρηγόρης Ψαριανός δεν βρίσκουν θέση στην επόμενη Βουλή για τη ΝΔ, όπως και για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας.

Στον Πειραιά μένουν εκτός η Νόνη Δούνια (Α’ Πειραιώς) και ο Γιάννης Τραγάκης (Β’ Πειραιώς), ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιώς δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Τρύφωνας Αλεξιάδης. Εκτός της επόμενης Βουλής μένει και ο Ευάγγελος Αντώναρος που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική.

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν εκλέγεται ο Σπήλιος Λιβανός από τη ΝΔ αλλά και οι Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν εκλέγεται με τη ΝΔ στη Φθιώτιδα, όπως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα.

Εκτός μένουν, τέλος, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο και Γιώργος Σταθάκης στα Χανιά, καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη καταβαραθρώθηκαν.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι εκκρεμεί η απόφαση των πολιτικών αρχηγών για το ποια έδρα θα κρατήσουν καθώς όλοι ήταν υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας