Ελλάδα Πολιτική

Έλενα Ακρίτα: «Δρυός πεσούσης, αυτή η αλητεία» / Στα όργανα η αποτίμηση της βαριάς ήττας

Την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω του Facebook η -εκλεγμένη πλέον- βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα.

«Δρυός πεσούσης, αυτή η αλητεία» σχολίασε η κυρία Ακρίτα με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η ίδια σχολίασε ότι «από τώρα κάποιοι του γυρίζουν την πλάτη. Εμείς δεν είμαστε και δεν θα είμαστε ανάμεσα τους», με την αναφορά να παραπέμπει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των εσωκομματικών διεργασιών που ξεκινούν από αύριο.

Στα όργανα η αποτίμηση της βαριάς ήττας

Μαρία Μητσοπούλου

Για την αποτίμηση της βαριάς ήττας, ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε συζήτηση επί του αποτελέσματος στα όργανά του άμεσα, σύμφωνα και με τα όσα προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην επίσημη δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το σοκ της συντριπτικής ήττας, και το «εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα», προέταξε την προτεραιότητα της δεύτερης εκλογικής μάχης επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» της  εσωστρέφειας. Όπως είπε, «ο εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμη τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου».

Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη». Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω διευκρίνηση από πλευράς Κουμουνδούρου για το τι εννοεί ο πρόεδρος με αυτή την αναφορά για «αλλαγές».

Αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει αύριο συνεδρίαση των οργάνων και σημείωσε ότι αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι, δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα γίνει αύριο κάποια συνεδρίαση τόσο για την αποτίμηση του αποτελέσματος, όσο και για το θέμα της διερευνητικής εντολής και την χάραξη νέας εκλογικής στρατηγικής εν όψει της επόμενης κάλπης.

Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα ηγεσίας, ήταν αρνητικός, είπε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως στην δήλωσή του για το αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τα εξής:

«Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα.

Ο εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμη τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και κυρίως τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη».

topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων