Κόσμος

Σαλβαδόρ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ποδοπάτημα στο γήπεδο / μέχρι στιγμής 12 νεκροί ο τραγικός απολογισμός

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία σε γήπεδο στο Ελ Σαλβαδόρ, όταν ποδοπατήθηκαν οπαδοί στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός είναι 12 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες.  Οι οπαδοί ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια συνωστισμού όταν επιχειρούσαν να μπουν μέσα στο γήπεδο «Κουσκατλάν» της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα των προημιτελικών (Clausura 2023) μεταξύ Αλιάνσα και FAS (Futbolistas Asociados Santanecos), ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής στο Twitter.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο γήπεδο με χωρητικότητα άνω των 44.000 φιλάθλων.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο εξέφρασε, σε δήλωσή του, «τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους μετά τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στο Ελ Σαλβαδόρ».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca, πολυάριθμοι οπαδοί της Αλιάνσα προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο χωρίς εισιτήριο, και μερικοί από αυτούς μάλιστα με ψεύτικα εισιτήρια, έσπασαν μια πόρτα πρόσβασης στο γήπεδο, γεγονός που προκάλεσε ταραχή.

Μεταξύ των επιζώντων, η Σάντα Γκουζμάν, 40 ετών, εισήχθη στο Εθνικό Νοσοκομείο Rosales στην πρωτεύουσα. «Δεν μπορούσα καν να αναπνεύσω, με έπνιγαν», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) νωρίς σήμερα το πρωί καθώς έφευγε από το νοσοκομείο.

Η εθνική αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ διέταξε να κλείσουν οι πόρτες και, σύμφωνα με τη δήλωση αρκετών οπαδών, έριξε ακόμη και δακρυγόνα στους οπαδούς που προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο. Σύμφωνα με την αστυνομική εκδοχή δεν έγινε ποτέ χρήση δακρυγόνων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας