Άρθρα Ιστορία Πολιτική

“Ο κ. Τσίπρας, ο Παπάγος κι ο Πλαστήρας” / γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές εμφάνισε ένα σποτάκι που είχε μέσα από Ζαχαριάδη μέχρι… Μεταξά (που το φασιστικό του καθεστώς έστειλε τον Ζαχαριάδη στο Νταχάου) και από Πλαστήρα μέχρι… Μπελογιάννη

Ο κ.Τσίπρας αφού το πρωί τσακώθηκε με τον κ.Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ ποιος είναι περισσότερο… Ανδρεοπαπανδρεικός, το βράδυ πήγε στον ΑΝΤ1 για να διαμαρτυρηθεί ότι το ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει πόσο αριστερός είναι (ο κ.Τσίπρας), να εκφράσει την πίκρα του ότι του καταλογίζει (το ΚΚΕ) πως η κυβέρνηση του ήταν η χειρότερη κυβέρνηση των Μνημονίων και ότι το ΚΚΕ αντί να λέει πόσο καλός είναι ο κ. Τσίπρας, τι κάνει; ακολουθεί την τακτική “τι Πλαστήρας, τι Παπάγος”, πράγμα που θεωρεί (ο κ.Τσίπρας) ότι είναι ιστορικά και πολιτικά εσφαλμένο.

Ένα – ένα, λοιπόν:
α) Είναι πολύ κατατοπιστικό για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τυπικό αστικό κόμμα ότι εκτός από τις πολιτικές χρησιμοποιεί και τις μεθόδους του πάλαι ποτέ παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ απέναντι στο ΚΚΕ. Βλέπετε από το “οι βάσεις που φεύγουν” και τα “σταθεροποιητικά προγράμματα” του Ανδρέα μέχρι τα “αγγελικός Τραμπ” και τα “αριστερά” Μνημόνια, ένα ζιβάγκο δρόμος είναι (για την ιδιοκτησία, μάλιστα, του οποίου μαλώνει με τον κ. Ανδρουλάκη).

β) Αφού δεν το καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας θα του το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται πιάνοντάς το από το 2010: Η κυβέρνηση που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο ήταν κακή. Η επόμενη κυβέρνηση που πρόσθεσε στο πρώτο τα μέτρα του 2ου Μνημονίου ήταν χειρότερη. Και η άλλη που ήρθε να προσθέσει στα μέτρα του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου τα μέτρα και του 3ου Μνημονίου, ήταν πιο χειρότερη κι από την προηγούμενη χειρότερη. Απλό Γουότσον… Το πόσο απλό είναι, δε, αυτό, το καταλαβαίνει κι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Ανεξαρτήτως  τι παριστάνει.  Και ξέρετε γιατί το καταλαβαίνει; Διότι αν η κυβέρνησή του δεν ήταν τόσο κακή και η χειρότερη της (τυπικής) μνημονιακής περιόδου, κι αν δεν είχε σπείρει τέτοια απογοήτευση και τέτοιο εξευτελισμό των εννοιών «εμπιστοσύνη» και “αξιοπιστία”, σήμερα, μετά από τα 4 χρόνια της ακόμα χειρότερης και αθλιότερης κυβέρνησης Μητσοτάκη που ακολούθησε (αλήθεια ποιος τον έφερε τον Μητσοτάκη το 2019;) ο κ.Τσίπρας θα έκανε περίπατο στο πλαίσιο του νεοδικομματισμού ενόψει των εκλογών.  Αλλά δεν κάνει…

γ) Ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές εμφάνισε ένα σποτάκι που είχε μέσα από Ζαχαριάδη μέχρι… Μεταξά (που το φασιστικό του καθεστώς έστειλε τον Ζαχαριάδη στο Νταχάου) και από Πλαστήρα μέχρι… Μπελογιάννη.

Τώρα ο κ. Τσίπρας ξεπατικώνει αυτός πλέον την σημαία της ιστορικής αφασίας, την δανείζεται από το ΠΑΣΟΚ του ’80, και παίρνει το «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» για να το στρέψει αυτός πλέον ενάντια στο ΚΚΕ. Ε, ας του πει κάποιος ότι ο Πλαστήρας ήταν αυτός που εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και ο Παπάγος ήταν αυτός με τον οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής ο …Γεώργιος Παπανδρέου, πατέρας (και πολιτικός) του Ανδρέα τον οποίο, σήμερα, διεκδικεί ο κ. Τσίπρας.

imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων