Εκδηλώσεις Θέατρο

Θεσσαλικό Θέατρο: “Βουντή” της Αργυρώς Μαργαρίτη / 3 και 4 Μαΐου

3 και 4 Μαΐου 2023,  9.00μ.μ.

Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

Το Θεσσαλικό Θέατρο συνεπές στην ενθάρρυνση των συνεργειών τοπικά και πανελλαδικά, συμμετέχει στην παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Βουντή  (η ιστορία μιας μητέρας που προσπαθεί να σώσει την κόρη της)   αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το έργο Βουντή της Αργυρώς Μαργαρίτη  παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή των  ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου,  του Θεσσαλικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Εθνικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμπαραγωγή  ΔΗΠΕΘΕ και των δύο κρατικών σκηνών.

Το έργο που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορτασμών μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη (διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας) με μουσική του Γιώργου Ανδρέου (διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών) σκηνικό – κοστούμια της Αλεξάνδρας Καψάλα Greenwood (από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου) και video του Γιάννη Ντουσιόπουλου.

Τον ρόλο της Βουντή ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη.

Το έργο

Μέσα από την ιδιαίτερη, γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες ανατροπές ιστορία της Βουντής, ξετυλίγονται μπροστά μας οι τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα. Πολυπολιτισμικότητα, ερωτισμός, μαγειρική, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε μια ισορροπία ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση, πάθη, προδοσίες, διωγμός και προσφυγιά, πολιτικές ίντριγκες και απελπισία, μα πάνω απ όλα η απίστευτη δύναμη μιας γυναίκας – μάνας που αφού έχει περάσει τα πάνδεινα κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει και να σώσει την κόρη της, το πιο ιερό απόκτημα της. Μια δυνατή συγκινητική ιστορία, που θέτει με επίταση το αιώνιο ερώτημα της ανθρώπινης μοίρας. Μια γυναίκα ολομόναχη παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί και να δώσει συνέχεια στην ζωή. Η ιστορία της Βουντής που αγγίζει τα όρια μιας σύγχρονης τραγωδίας, συμβαίνει ενώ η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της. Η Βουντή λοιπόν μετατρέπεται,  στο πλαίσιο μιας ιστορικής συγκυρίας, σε μια τεράστια θηλυκή δύναμη που συγκρούεται  με μια μοίρα που φαίνεται να έρχεται δραματικά αντίθετη και επιθετική στις προσδοκίες της ζωής της.

Παραστάσεις: Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στις 9 μ.μ., στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/boynth-1/

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: στο 2410533417, 10:00-13:00 και 18:00-21:00

Τιμές εισιτηρίων: 12 γενική είσοδος, προπώληση 10 ευρώ, 8 ευρώ (ομαδικό- άνω των 65), 8 ευρώ (μαθητικό-φοιτητικό), 5 ευρώ (Άνεργοι-ΑΜΕΑ-τρίτεκνοι-πολύτεκνοι)

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Larissanet, Πολιτεία Λαρισαίων, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, On Larissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Ελευθερια, Tι νέα Λάρισα, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Formedia Radio Musica Radio, Πόλις Radio, Larissa DJ Radio

banner-article

Ροη ειδήσεων