Νάουσα Πολιτισμός Τοπικά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ασβεστά στη Νέα Νικομήδεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βασίλη Ασβεστά στη Νέα Νικομήδεια με τίτλο “Τα παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου και του Κυβερνείου του Καρς κατά την περίοδο 1880 – 1928”, διοργανωτής της οποίας ήταν ο Μ.Π.Σ “Ο Αριστοτέλης “.

Πλήθος κόσμου,ανάμεσα τους οι αντιδήμαρχοι Ασλανίδης Λάζαρος, Γρηγοριάδης Καλλίστρατος και Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, ο Σύλλογος Ποντίων Ζερβοχωρίου, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Λυκογιάννης, η πρόεδρος του Σ.Ε.Α “Η Αγάπη” Νέας Νικομήδειας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Νικομήδειας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ενοποιημένου σχολείου Ν.Νικομήδειας -Ν.και Π.Λυκογιάννης συγκεντρώθηκαν σε έναν χώρο πολιτισμού και παράδοσης για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Μ.Π.Σ “Ο Αριστοτέλης” Ουρανία Παπαδοπούλου και ο αντιδήμαρχος Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, ενώ συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η Γ.Γραμματέας του συλλόγου Παυλίνα Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικροί και μεγάλοι χορευτές του συλλόγου που παρουσίασαν παιχνίδια του Πόντου και έκαναν την έναρξη πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.
Τον λόγο είχαν οι ομιλητές κα. Δαρδακούλη Κων/να, εκπαιδευτικός και διευθύνουσα του σχολείου της Νέας Νικομήδειας και ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τουτουντζίδης οι οποίοι έδωσαν στο ακροατήριο μία μικρή γεύση του περιεχομένου του βιβλίου.

Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας του έργου, μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, ο οποίος εστίασε στα κίνητρα που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια έκθεση παιχνιδιών, έργο κι αυτό του κ. Βασίλη Ασβεστά.

Παρουσίαση βιβλίου: Βασίλης Ασβεστάς “Τα παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου 1880 με 1923” / Ν. Νικομήδεια, Κυριακή 30 Απριλίου

banner-article

Ροη ειδήσεων