Αστυνομικό Δελτίο Ελλάδα

Πλαταμώνας: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου ΚΤΕΛ με δύο ΙΧ

Όπως αναφέρει το thestival.gr,  λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλα πέντε άτομα, επιβάτες των αυτοκινήτων.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Λόγω της σύγκρουσης, αρχικά έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ, ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Δελτίο:
Σήμερα (23 Απριλίου 2023) και ώρα 01.30 περίπου, στο 402,950 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας, Δ.Χ. λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επίσης ήταν σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου ημεδαπού και τον τραυματισμό 3 ημεδαπών ανδρών, που επέβαιναν στο πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Επίσης τραυματίστηκαν και 3 άτομα, εκ των οποίων η μία ανήλικη, που επέβαιναν στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

Από real.gr 
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας