Κόσμος

Κίνα: Σκηνές τρόμου σε τσίρκο – Λιοντάρια βγήκαν από το κλουβί και οι θεατές έτρεχαν τρομαγμένοι | video

Στιγμές τρόμου έζησαν θεατές σε τσίρκο στην Κίνα. Δύο λιοντάρια ενώ συμμετείχαν στην παράσταση, βγήκαν ξαφνικά από το κλουβί τους.

Οι θεατές, αρκετοί εκ των οποίων ήταν με τα παιδιά τους, μόλις κατάλαβαν τι είχε συμβεί, τρόμαξαν και άρχισαν να τρέχουν προκειμένου να απομακρυνθούν όπως όπως από τον χώρο.

Το ένα από λιοντάρια έφτασε, μάλιστα, μέχρι τον δρόμο, στο πάρκινγκ των θεατών του τσίρκου και έκανε βόλτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Λίγο αργότερα οι Αρχές ανακοίνωσαν πως έπιασαν τα ζώα και τα επέστρεψαν στα κλουβιά τους – μέσα σε 15 λεπτά – χωρίς ευτυχώς κανείς να τραυματιστεί.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή στους υπευθύνους του τσίρκου να σταματήσουν τις παραστάσεις και να αναθεωρήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Στην Ελλάδα απαγορεύονται οι παραστάσεις με ζώα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα απαγορεύονται πλήρως τέτοιου είδους θεάματα και η χρήση άγριων ζώων σε παραστάσεις.

Φιλοζωικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει ότι στα τσίρκο τα ζώα καταδικάζονται σε εγκλεισμό σε μικρά βαγόνια, με αλυσίδες να περιορίζουν τη δυνατότητα κίνησής τους, σε επαναλαμβανόμενη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης, συνεχή έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία, συνεχόμενη και πολύωρη μεταφορά κ.ά.

Επιπλέον, έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι μέθοδοι «εκπαίδευσης» που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των τσίρκο περιλαμβάνουν σκληρή συμπεριφορά, τιμωρία, απομόνωση, περιορισμό με αλυσίδες, ξύλο, ακόμα και χρήση ηλεκτροσόκ και ασιτία.

banner-article

Ροη ειδήσεων