Κόσμος

Μεγαλειώδης κινητοποίηση στην Τσεχία ενάντια στη φτώχεια

Την παραίτηση της κυβέρνησης απαίτησαν την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες Τσέχοι, διαδηλώνοντας στην κεντρική πλατεία της Πράγας ενάντια στον υψηλό πληθωρισμό και τις τιμές ενέργειας. «Μαζέψτε τα τελευταία απομεινάρια της τιμής σας, συνειδητοποιήστε ότι δεν είστε ικανοί για τη δουλειά και παραιτηθείτε» υπογράμμισε ο αρχηγός του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος PRO, το οποίο διοργάνωσε την διαμαρτυρία υπό το κεντρικό σύνθημα «Τσεχία κατά της φτώχειας».

Σημειώνεται ότι η παράταξη έχει επικρίνει την κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα για τον χειρισμό της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη ενώ την εγκαλεί για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου με πρόσχημα την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την έχει καλέσει να προωθήσει την ειρήνη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Τσεχική Δημοκρατία, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, έχει πληγεί από την αύξηση του πληθωρισμού που έχει εκτοξευθεί σε διψήφιο ποσοστό τον τελευταίο χρόνο και από τις υψηλές τιμές της ενέργειας που πλήττουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας