Ελλάδα Μουσική Πολιτισμός

Λάρισα: Συγκινητική συναυλία για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών

Η χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρόμων, στη μνήμη των αδικοχαμένων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη, διοργάνωσε το Σάββατο, εκδήλωση – συναυλία με το έργο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου υπό την διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΕΛΞΗΣ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, του Σωματείου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ», του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και της Ένωσης Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Ο ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ».

Στη συναυλία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με επικεφαλής τον  πρόεδρο της, Γιάννη Σκόκα.  Το παρών έδωσε και ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος επισήμανε ότι «αυτό που έγινε στα Τέμπη , δεν ήταν ούτε ατύχημα, ούτε “θυσία”, όπως προκλητικά ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Ήταν κυριολεκτικά προδιαγεγραμμένο έγκλημαΜε υπεύθυνους το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το κράτος, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα».

Πριν την έναρξη της συναυλίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκομένους. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών και συνταξιούχος σιδηροδρομικός Στάθης Κολλύρης, καθώς και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Άννυ Ψάρρα.

 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων