Ελλάδα Πολιτική

Στις 21 Μαΐου οι εκλογές

Την ημερομηνία των εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου και αν χρειαστούν και δεύτερες –λόγω της απλής αναλογικής – αυτές θα διεξαχθούν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

O πρωθυπουργός επανέλαβε τη φράση του, ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη πώς θα κυβερνήσει, καλώντας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να τονίσουν τις δυσλειτουργίες του συστήματος της απλής αναλογικής, αναφερόμενος εκ νέου στο παράδειγμα της Βουλγαρίας, για την οποία είπε ότι αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.

Τέλος στο… σίριαλ

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της πρώτης κάλπης, τελειώνει ένα… σίριαλ που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να δεσμεύονται, μεν, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά να μην δίνουν ένα σαφές χρονικό σημείο για τη διεξαγωγή τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί ρευστότητα και ασάφεια, αλλά και μεγάλη ένταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι πριν το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς που υπήρχαν, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν ότι οι εκλογές θα προκηρύσσονταν για τις 9 Απριλίου. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα ανακοίνωνε την ημερομηνία την Παρασκευή 3 Μαρτίου, πάλι σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα ενέκρινε και την αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ-Ανδρουλάκη

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός, στην εισήγησή του έκανε έναν μίνι απολογισμό του νομοθετικού και λοιπού έργου της κυβέρνησης, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για τις θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας με νόημα ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», χτυπώντας, εκ νέου, «καμπανάκι» για την «παγίδα ακυβερνησίας» λόγω του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Επίσης, τόνισε την «αλήθεια του δημόσιου λόγου που απαντά στο δηλητήριο των πολιτικών μας αντιπάλων», ενώ υπογράμμισε ότι «τηρήσαμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, στηρίζουμε το εισόδημα των πολιτών, κάναμε πράξη ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα φέρουμε επενδύσεις» και σημείωσε ότι «αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Προϋπόθεση για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος με καλύτερους μισθούς».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας