Ελλάδα Πολιτική

Συνέντευξη τύπου παρουσίασης υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Τομπουλίδη, με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 27/03/2023. Τη συνέντευξη άνοιξε ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης, Σγούρος Θανάσης. Την παρουσίαση της υποψηφιότητας έκανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αφού πραγματοποίησε έναν απολογισμό της δράσης του ΚΚΕ και τη Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Νέος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, θα είναι ο Βασίλης Τομπουλίδης, δικηγόρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν : ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Χρηστίδης Θανάσης,Δημάκης Ευθύμης,Κλιγκόπουλος Γρηγόρης,ο Βασιλειάδης Γιάννης μέλος του γραφείου του ΚΣ και γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκη Συπείρωση Αβραμόπουλος Σωτήρης, ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντινίδης Μιχάλης καθώς και υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Ά Θεσσαλονίκης, άλλοι διαμερισματικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην παρέμβαση του ο νέος υποψήφιος δήμαρχος, Βασίλης Τομπουλίδης τόνισε:

“ Η πείρα από δήμους όπου υπάρχει κομμουνιστής δήμαρχος, όπως η Πάτρα, είναι ένα ελπιδοφόρο παράδειγμα που συγκινεί πολύ κόσμο, που μπορεί να μην έχει και άμεση πολιτική σχέση με το ΚΚΕ, για τη μαχητική, διεκδικητική στάση του υπέρ των συμφερόντων των δημοτών κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, σε όλες τις κυβερνήσεις και ένα αντιλαϊκό κράτος. Αυτή η θετική εμπειρία μπορεί να εμπόδισε αντιλαϊκά μέτρα, να εξέφρασε τις προσδοκίες του λαού, να έκανε πολλά πρακτικά βήματα στην ικανοποίηση άμεσων αναγκών αλλά είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει τη συνολική εικόνα στην τοπική διοίκηση της χώρας. Χρειάζεται ανάλογα παραδείγματα να πολλαπλασιαστούν στις επερχόμενες εκλογές. Τώρα και στη Θεσσαλονίκη να δείξει ο λαός τόσο στις βουλευτικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές τη δύναμη του. Να πολλαπλασιάσει τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να κερδίσει βήματα, να ανοίξει κι από αυτό το μετερίζι το δρόμο μιας συνολικής ανατροπής. Με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΤΩΡΑ το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι η επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού, που στέκονται με οργή και αγανάκτηση απέναντι στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, οι δράσεις μέσα σε χώρους δουλειάς, οι πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των φοιτητών και των μαθητών μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών αποτελούν το νέο ελπιδοφόρο στοιχείο μέσα στη θλίψη και την οργή που προκάλεσε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο: `Η θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που μετράει τις ζωές μας ως κόστος μπροστά στα κέρδη τους ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της σαπίλας και της βαρβαρότητας.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ και της δημοτικής αρχής Ζέρβα ότι λίγο – πολύ συμβαίνει μια έκρηξη ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι ορατή στην πόλη για να λέμε την αλήθεια. Χορτάσαμε εξαγγελίες, σχέδια και ανέξοδες υποσχέσεις από τους σημερινούς και τους προηγούμενους σε κεντρική εξουσία και στο Δήμο. Για να μην μιλήσουμε για τις απίθανες καθυστερήσεις στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ και το φιάσκο με τη δωρεά που δεν έφτασε τελικά για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Η δημοτική αρχή Ζέρβα (στήριγμα της κυβέρνησης της ΝΔ στην πόλη) παρά τα ελάχιστα πραγματοποιηθέντα έργα την τελευταία τετραετία, διαφημίζει για παράδειγμα το «μεγαλύτερο όλων των εποχών» Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 (50 εκατ. Ευρώ). Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα έργα που έχουν περιληφθεί και στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα μεταφέρονται από χρονιά σε χρονιά εδώ και πολλά χρόνια γιατί ποτέ δεν υλοποιούνται. Και αφορούν κατά βάση αστικές αναπλάσεις (Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Διοικητηρίου, ντεκ παραλίας κ.α.) με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας.”

Αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και στις συγκεκριμένες προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη:

“Ανάπτυξη πραγματική για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής σημαίνει μόνο η πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ :

Να μετατραπεί ο χώρος της ΔΕΘ σε πάρκο, με ταυτόχρονη δυνατότητα για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις – δραστηριότητες. Να διασφαλιστεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με κρατική χρηματοδότηση, όχι μόνο η κατασκευή του αλλά και το αναγκαίο προσωπικό για τη συντήρηση και αναβάθμιση του πάρκου.

Ταυτόχρονα, να ενταχθούν σε έναν ενιαίο σχεδιασμό, μαζί με το χώρο της ΔΕΘ, ο χώρος του Γ’ ΣΣ μετά από μετεγκατάστασή του και κατάργηση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, ο χώρος του πρώην 424 ΓΣΝ και της περιοχής του πρώην συνοικισμού της Αγίας Φωτεινής, και να αξιοποιηθούν για επέκταση των χώρων πρασίνου καθώς επίσης για εγκατάσταση και άλλων απαραίτητων υποδομών, Παιδείας, φοιτητικής στέγης, αθλητικών χώρων.

Το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι μας με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν στο επίκεντρο των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης .

Γιατί κρίσιμα ζητήματα μεταξύ άλλων είναι:

– Η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία, με βάση έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα, κατεστραμμένες υποδομές και περιουσίες.

Κρίσιμο ζήτημα είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής και φοιτητικής στέγης χωρίς ιδιώτες που να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής. Να μην υπάρχουν σήμερα μαθητές σε κοντέινερ.

Κρίσιμο ζήτημα είναι το μέλλον του μοναδικού πνεύμονα της πόλης, του Σέιχ Σου. Η ολοκληρωμένη προστασία, διαχείριση και οικολογική ανόρθωση του περιαστικού δάσους δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Κρίσιμο επίσης ζήτημα είναι η ύπαρξη επαρκών και σύγχρονων υποδομών αθλητισμού για την ανάπτυξη μαζικού λαϊκού αθλητισμού, για να βρει διέξοδο η νεολαία και να στηριχθούν πραγματικά οι αθλητικοί σύλλογοι.

Το λέμε καθαρά – δυνατά – τίμια: Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Ισχυρό στη Βουλή, στο δήμο και την Περιφέρεια. Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, το ψηφοδέλτιό μας, μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης – αγώνα – αλλαγής στην Θεσσαλονίκη.”

Κάλεσε τέλος τον λαϊκό – εργατικό κόσμο που ζει στη Θεσσαλονίκη να επιλέξει :

“Θέλει δήμαρχο-διοίκηση-δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, θα τον κινητοποιεί, θα διεκδικεί μαζί του, θα παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;

Τέλος ενημερώνουμε για τη διαδικτυακή παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης :

Επίσημο site: laikisispirosi.gr

Λογαριασμός στο instagram : lasythessalonikis

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και κατοικεί στην περιοχή της Άνω Τούμπας. Μεγάλωσε στην Καλαμαριά, απόφοιτος του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς. Το 2000 εισήχθη στη Νομική Σχολή του ∆ημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου υπήρξε μέλος του ∆.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματός του με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. Αποφοίτησε το 2005 και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα ∆ικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού ∆ικαίου της Νομικής Σχολής του ∆ημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 2007 διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της πόλης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 7 μηνών. Υπήρξε

για χρόνια (1991 – 1999) αθλητής της αντισφαίρισης (tennis) στον Μ.Γ.Σ. Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης με σημαντικές διακρίσεις. Έχει διατελέσει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο ∆ήμο Θεσσαλονίκης

και στο ∆ήμο Καλαμαριάς. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής

Μακεδονίας του ΚΚΕ και του Τμήματος ∆ικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της

ΚΕ του ΚΚΕ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας